Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θράκης: Υπονόμευση λειτουργίας της νέας εκλεγμένης αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Θράκης

9 Μαρτίου 201714:47

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών Οικολόγοι Μηχανικοί & Συνεργαζόμενοι Θράκης, που συμμετέχει στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Θράκης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία στηλιτεύεται η αδυναμία συγκρότησης Διοίκησης στο ΤΕΕ Θράκης εδώ και περίπου 3 μήνες.

Αναλυτικά αναφέρει:

           ” Αγαπητοί συνάδελφοι,

          Μόλις την Παρασκευή 3 Μαρτίου, σχεδόν τρεις μήνες από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, κληθήκαμε να προσέλθουμε στην πρώτη ειδική συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Θράκης, διαδοχική της ακυρωθείσας σύγκλησης που ήταν προγραμματισμένη για τις 28.02.2017 και ενώ είχαν προηγηθεί άλλες 8 προσπάθειες σύγκλησης οι οποίες ακυρώθηκαν για αδιευκρίνιστους λόγους. Ωστόσο, κατά τον έλεγχο απαρτίας, ανακοινώθηκε στο σώμα ότι η παράταξη της ΔΚΜ δεν θα προσέλθει στη συνεδρίαση. Μάλιστα η πρόθεση αυτή της ΔΚΜ γνωστοποιήθηκε εγγράφως στον πρόεδρο της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ μόλις το πρωί της Παρασκευής και ενώ ήταν γνωστό ότι η καταληκτική ημερομηνία των διαβουλεύσεων που είχε ορίσει σε συμφωνία με τους Ανεξάρτητους Μηχανικούς Θράκης και τη ΔΗ.ΣΥ.Μ., είχε παρέλθει. Η απαράδεκτη δικαιολογία που επικαλέστηκε ήταν ότι 5 από τα 21 εκλεγμένα μέλη της ΔΚΜ δεν μπορούσαν να παρεβρεθούν για λόγους συνδικαλιστικούς, οικογενειακούς, επαγγελματικούς και υγείας. Ως εκ τούτου, «δόθηκε γραμμή» σε όλα τα εκλεγμένα μέλη της ΔΚΜ να απέχουν από τη διαδικασία!

          Βέβαια, παρά την απουσία σύσσωμης της ΔΚΜ υπήρχε απαρτία για τη συνέχιση της συνεδρίασης ώστε να προχωρήσει η εκλογή των νέων οργάνων που θα εξασφαλίσουν τη δυνατότητα παρέμβασης του ΤΕΕ Θράκης, ως θεσμικού οργάνου της περιοχής. Ωστόσο οι παρατάξεις των Ανεξάρτητων Μηχανικών Θράκης και της ΔΗ.ΣΥΜ, σύσσωμες πλην ενός, επέλεξαν με ψηφοφορία τη διακοπή της συνεδρίασης και την αναβολή της διαδικασίας για 10η φορά! Αποδέχθηκαν δηλαδή ότι η «δικαιολογημένη απουσία» των 5 εκ των 52 εκλεγμένων αντιπροσώπων που αντιστοιχεί στο 10% του σώματος, είναι σε θέση να διακόψει τη συνεδρίαση. Πρόκειται για καταστάσεις που δε συνάδουν με όργανα που λειτουργούν υπό όρους δημοκρατίας!

Έχουν παρέλθει, λοιπόν, άσκοπα τρείς μήνες, από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και το ΤΕΕ Θράκης συγκαταλέγεται μεταξύ των λιγοστών περιφερειακών τμημάτων που δεν έχουν ολοκληρώσει την ανάδειξη οργάνων παρ’ όλο που έχει ξεκινήσει η διαδικασία σε κεντρικό επίπεδο! Έχουν παρέλθει 3 μήνες και το ΤΕΕ Θράκης εξακολουθεί να βρίσκεται με υπηρεσιακή Διοίκηση! Ωστόσο τα προβλήματα των μηχανικών, για τα οποία ορισμένοι μάλλον κόπτονται μόνο κατά την προεκλογική περίοδο δεν περιμένουν!

Για την κατάσταση αυτή ευθύνεται βαρύτατα η παράταξη της ΔΚΜ, στην οποία φαίνεται να «κάνουν κουμάντο» μειοψηφίες Ωστόσο και οι παρατάξεις των Ανεξάρτητων Μηχανικών Θράκης και της ΔΗ.ΣΥ.Μ. δεν είναι άμοιρες ευθυνών. Για λόγους αγεφύρωτων ενδοπαραταξιακών αντιθέσεων, εξωκομματικών «φλερτ» αλλά και προσωπικών φιλοδοξιών και συμφερόντων ορισμένων στελεχών τους, οι 3 παρατάξεις υπονομεύουν διαρκώς τη συλλογική διαδικασία, σε διαφορετικό βαθμό η κάθε μία, φέροντας σαν πρόσχημα πρόχειρες δικαιολογίες.

Καλούμε λοιπόν τη Δ.Κ.Μ., του Ανεξάρτητους Μηχανικούς Θράκης και τη ΔΗ.ΣΥ.Μ. να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να πάψουν να υπονομεύουν τις συλλογικές διαδικασίας συμμετέχοντας με τους αντιπροσώπους τους που μπορούν να παρευρεθούν στην επόμενη συνεδρίαση που έχει οριστεί για τις 10 Μαρτίου!”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr