Ρητή εντολή για τις αθλητικές εγκαταστάσεις έλαβαν Περιφερειάρχης και Δήμαρχοι της ΑΜΘ

7 Μαΐου 202008:23

Tη μη λειτουργία των ανοιχτών αθλητικών υποδομών σε περίπτωση που για ποικίλους λόγους δεν είναι ακόμα εφικτή από τους διαχειριστές τους η διασφάλιση της τήρησης των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων συνιστά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, δια μέσου του Υφυπουργού Λ. Αυγενάκη, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες με τους Περιφερειάρχες της χώρας και δεκάδες Δημάρχους. Την σύσκεψη συνέδραμαν επιστημονικά ο ΓΓ Αθλητισμού και Συντονιστής της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτάς και τα μελών της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής, Παναγιώτης Σκανδαλάκης και Γιώργος Μαρίνος.

Αντικείμενο της 2,5 ωρών τηλεδιάσκεψης ήταν οι αθλητικές εγκαταστάσεις ευθύνης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και η συμμόρφωση στη σταδιακή επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας: Η πιστή τήρηση, δηλαδή, των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για όσες τυχόν δοθούν ξανά προς χρήση, οι δικαιούχοι εισόδου σ’ αυτές και γενικά η εφαρμογή των αυστηρών όρων και κανόνων ασφαλείας που προβλέπονται σ’ αυτό το πρώτο στάδιο επανέναρξης του αθλητισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμαρχο Ορεστιάδας και Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος συμμετείχε στην σύσκεψη, “Είναι ξεκάθαρη η νομοθεσία (μέχρι νεοτέρας): 1. τήρηση των μέτρων για επαναλειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, 2. δεν επιτρέπεται η χρήση σε υποψηφίους σχολών και από επιτυχόντες συνοριοφύλακες, 3. με ευθύνη σωματείου (για τέννις) – μόνο για μέλη άνω των 15 ετών και 4. επιτρέπεται η χρήση στίβου μόνο για αθλητές προολυμπιακής ομάδας (και για όσους προσπαθούν να πετύχουν τα ολυμπιακά όρια)”.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν και σε «αυτοσχεδιασμούς» τοπικών αρχόντων και κάλεσαν όλους να φροντίσουν ώστε να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα όσα αποφασίζονται από την Κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, χωρίς να υποκύπτουν στις πιέσεις των τοπικών κοινωνιών.   

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr