PODILATIKOS_11_AMYRAS_KOSMOS_2

Γιορτή του Ποδηλάτου με συμμετοχή ρεκόρ ο Ποδηλατικός Γύρος Ξάνθης (video-φωτο)

11 Σεπτεμβρίου 201122:14

PODILATIKOS_11_AMYRAS_KOSMOS_2Με την εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου και με την παρουσία του Γιώργου Αμυρά πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην Ξάνθη ο Ποδηλατικός Γύρος 2011.

Μια μεγάλη παρέα ποδηλατών όλων των ηλικιών πλημμύρισε την Κυριακή τους δρόμους της πόλης στέλνοντας το μήνυμα για τη διάδοση του ποδηλάτου ως καθημερινού μέσου μετακίνησης μέσα στην πόλη. Ο Γιώργος Αμυράς, που ταξίδεψε από την Αθήνα ειδικά για την εκδήλωση, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη συμμετοχή του κόσμου και την αγάπη όλων για το ποδήλατο και οι ξανθιώτες χάρηκαν μια ευχάριστη κυριακάτικη βόλτα στους δρόμους της πόλης.

Ήταν η δεύτερη χρονιά που ο Ποδηλατικός Γύρος διοργανώθηκε από το XanthiPress.gr και η συμμετοχή του κόσμου αποτέλεσε νέο ρεκόρ καθώς υπολογίζεται ότι περίπου 600-700 -με πολύ ψύχραιμες εκτιμήσεις- πήραν μέρος. Πριν την αφετηρία ο γνωστός δημοσιογράφος και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, γνωστός για τις δράσεις του για τη διάδοση της ποδηλασίας, μίλησε στο κοινό και εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται ανάμεσα στους ξανθιώτες ποδηλάτες αλλά και το γεγονός ότι όλες οι ηλικίες συμμετείχαν μαζικά στην εκδήλωση. Εξέφρασε την έκπληξή του για τον αριθμό των συμμετοχών σε σχέση με τον πληθυσμό της πόλης και ευχήθηκε μια όμορφη κυριακάτικη βόλτα στους ποδηλάτες.

Η διαδρομή – μεγαλύτερη από φέτος- κύλησε άνετα και γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με τον ευχάριστο πονοκέφαλο του μεγάλου αριθμού ποδηλατών, οι οποίοι καταλάμβαναν πολύ μεγάλα τμήματα δρόμων. Είναι χαρακτηριστικά ότι χρειαζόταν 3 λεπτά για να διέλθει όλη τη πορεία των ποδηλατών από ένα σταθερό σημείο.

Υπόσχεση Γ. Αμυρά για μεγαλύτερη υποστήριξη στην Ξάνθη. Καρναβάλι με ποδήλατα
Στον τερματισμό πραγματοποιήθηκε κλήρωση για 6 – τελικά – ποδήλατα και δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα ενώ ο Δήμος , δια χειρός του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Μανώλη Φανουράκη, τίμησε το γνωστό παρουσιαστή για τις δράσεις του γύρω από την προώθηση της ποδηλασίας στις πόλεις.  Μετά τις συζητήσεις του Γιώργου Αμυρά με τους υπεύθυνους της διοργάνωσης αλλά και τον Μανώλη Φανουράκη, οι δύο τους έκαναν γνωστό μπροστά στις κάμερες ότι πέρα από τη βοήθεια που θα παράσχει στο εξής για την ενδυνάμωση του θεσμού του Ποδηλατικού Γύρου, η συνεργασία του με την πόλη θα ενταθεί τους επόμενους μήνες. Στις σκέψεις των δύο ανδρών, όπως ανέφεραν, είναι η διοργάνωση μιας καρναβαλικής ποδηλατοπορείας που θα ανοίξει τις εκδήλωσεις των ΘΛΕ το 2012 !

Πολλά ήταν τα παιδιά και οι μεγαλύτεροι είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί του και να πάρουν αυτόγραφα. Μετά το τέλος, όλοι εξέφρασαν τη χαρά τους για την επιτυχία της εκδήλωσης, τη συμμετοχή και την όμορφη βόλτα που έδωσε «πόντους» στη «φυλή» των ποδηλατών αλλά και την πολύ όμορφη εμπειρία που αποτέλεσε για τους μικρούς φίλους ο Ποδηλατικός Γύρος 2011, μια μέρα πριν την «πρώτη» στο σχολείο.

Συνάντηση Αμυρά- Στυλιανίδη νωρίτερα

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης που έπρεπε να βρίσκεται σε σύσκεψη στην ορεινή περιοχή την ώρα του Γύρου, συνάντησε το γνωστό ποδηλάτη, τον καλοσώρισε στην πόλη και είχε συζήτηση μαζί του για θέματα ποδηλασίας αλλά και αυτοδιοικητικά ζητήματα γενικότερα.  Ο Γιώργος Αμυράς πρότεινε λύσεις και δράσεις για την διευκόλυνση της ποδηλασίας στην πόλη ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης ευχαρίστησε το Γιώργο Αμυρά για την παρουσία του και τη συμβολή του, διαπιστώνοντας ότι το ποδήλατο στην Ξάνθη έχει μια μαζικότητα που υποχρεώνει το Δήμο να το προωθήσει ακόμη περισσότερο με μια σειρά από δράσεις και έργα.

Με το Γιώργο Αμυρά συναντήθηκε επίσης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξάνθης Χρήστος Πούλιος με τον οποίον συζήτησαν θέματα ποδηλάτου και πόλης γενικότερα καθώς επίσης και διάφοροι  φίλοι και σχετικοί με το χώρο του ποδηλάτου στην Ξάνθη.

Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες κάνοντας κλικ επάνω στις εικόνες και να περιηγηθείτε με τα βελάκια, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα video με όσα έγιναν το πρωί της Κυριακής στην Ξάνθη καθώς και ένα φιλμάκι-αναμνηστικό από τον Ποδηλατικό Γύρο 2011

Χορηγοί της Εκδήλωσης:

Bicycle Shop Δερμεντζοπούλου, Κρεοπωλεία Μπατζακίδη, Σχολή Οδηγών ΝΙΚΟΣ – Ν.Χατζηδημητρίου, La Piazza, Hotel Elena, Ταβέρνα Φωλιά του Πετεινού, Flash Print

PODILATIKOS_11_KYRILLOUPODILATIKOS_11_KYRILLOU_POLYS_KOSMOSpodilatikos_11_mplouzaki

PODILATIKOS_11_PLATEIA

podilatikos_11_plateia_kosmos_3podilatikos_11_plateia_kosmos_4podilatikos_11_plateia_pareapodilatikos_11_plateia_pitsirikades

podilatikos_11_amyras_aytografo
podilatikos_11_amyras_shootingpodilatikos_11_amyras_shooting_2podilatikos_11_amyras_vevaioseis

podilatikos_11_amyras_stylianidis

podilatikos_11_fanourakis_amyras_plaketa

podilatikos_11_dimitris_xaroulapodilatikos_11_dimitris_xaroula_2

podilatikos_11_kopela

podilatikos_11_fanourakis_nikitespodilatikos_11_giorgos_paidia
podilatikos_11_tilemaxos_nikospodilatikos_11_xenokostas

podilatikos_11_tilemaxos

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr