Χατζηευαγγέλου για Μίχογλου:»Ανεπίδεκτος μαθήσεως»

1 Νοεμβρίου 201022:41

xatzieuaggelou_avatoΜε την έκφραση αυτή θέλησε ο Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου να σχολιάσει τον επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Αλλαγή» Θωμά Μίχογλου. Όπως φαίνεται και από τις ομιλίες του ο Δήμαρχος του Τόπεριου διατηρεί επιθετική διάθεση και ανεβάζει τον τόνο της αντιπαράθεσης λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Μιλώντας σε συγκέντρωση στο Άβατο , άφησε αιχμές για την επάρκεια του αντιπάλου του να αντιληφθεί τον τρόπο που ένα έργο σχεδιάζεται και υλοποιείται, παρότι είναι επί 8 χρόνια δημοτικός σύμβουλος.

Στο Δελτίο Τύπου της παράταξής του αναφέρεται:

“Ο Δήμαρχος Τοπείρου μίλησε στον οικισμό του Αβάτου σε μεγάλο πλήθος υποστηρικτών του. «Τα έργα μας για το Δημοτικό Διαμέρισμα Αβάτου είναι γνωστά» είπε και τα ανέφερε αναλυτικά:
– Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δήμου, προϋπολογισμού 750.000 € – Επέκταση νεκροταφείου, προϋπολογισμού 80.000 € – Ασφαλτόστρωση Δρόμου Αβάτου–Δάφνης, προϋπολογισμού 45.000 € – Χώρος πολλαπλών χρήσεων στον οικισμό Π. Αβάτου – Προϋπολογισμού 45.000 € – Εγκατάσταση και Αντικατάσταση Φωτιστικών Πόλης στα Δ.Δ. Αβάτου-Εξοχής, προϋπολογισμού 30.000 € – Επισκευή περίφραξης μειονοτικού σχολείου Αβάτου, προϋπολογισμού 10.270 € – Επιχορηγήσεις στον αθλητικό και πολιτιστικό σύλλογο, 8.800 €.
«Έγινε πολύς λόγος» είπε «για το έργο διαχείρισης Ομβρίων χθες στο χωριό σας, από τον απίστευτο αρχηγό της αντίπαλης παράταξης, που αν και υπήρξε γραμματέας της Κοινότητας των Μαγγάνων – όπου δεν ήξερε ούτε μια απόφαση να συντάξει – φιλοδοξεί σήμερα να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο στον Τόπειρο.
8 χρόνια τώρα στην αντιπολίτευση, δεν έμαθε ΟΥΤΕ τα βασικά. Πως ψηφίζεται ένα έργο στο Δημοτικό Συμβούλιο, πως εγκρίνεται από την Περιφέρεια, πως κατατίθεται στην Επιτροπή Παρακολούθησης του «ΘΗΣΕΑΣ» για άδεια δημοπράτησης… Πως δηλαδή ολοκληρώνεται η διαδικασία ενός τόσου μεγάλου έργου 530.000 €, που βέβαια, ο Δήμος δεν μπορεί να καλύψει από ιδίους πόρους, ούτε από τη ΣΑΤΑ. Κουραστήκαμε να του εξηγούμε, αλλά είναι ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ…» είπε ο Δήμαρχος. «Ίσως την επόμενη τετραετία, σαν επικεφαλής της αντιπολίτευσης, προσπαθήσει να καταλάβει λίγο περισσότερα».

«Εμείς όμως, δεν δεχόμαστε υπονοούμενα, ούτε για τη χρηστή διοίκηση και διαχείριση στο δήμο, ούτε για τα πεπραγμένα μας. Με αερολογίες και συκοφαντίες οι συνδημότες μας δεν πείθονται. Γνωρίζουν τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του και είναι ΝΤΡΟΠΗ να αμφισβητούνται υπηρεσιακοί παράγοντες, που είναι όλοι τους νέοι επιστήμονες, παιδιά του τόπου μας, που είναι τυπικότατοι στα καθήκοντά τους και μοχθούν για τα συμφέροντα της περιοχής και των συνδημοτών μας».
«Το έργο Διαχείρισης Όμβριων Οικισμών του Δ. Τοπείρου είναι εγκεκριμένο και θα δημοπρατηθεί το 2011. Ό,τι κι αν σας λένε οι ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, το μόνο τους έργο στην τετραετία ήταν να καταψηφίζουν κάθε δημιουργική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, οτιδήποτε κι αν αφορούσε, ακόμα και την επέκταση των νεκροταφείων του Αβάτου, έργο του Δήμου που στοίχισε 80.000 € και που εμείς το θεωρούμε υποχρέωσή μας απέναντι στους νεκρούς μας. Τόση μικροψυχία και ανοησία δεν την δέχονται ούτε κι αυτοί που τους υποστηρίζουν.»
«Εμείς όμως δεν ασχολούμαστε άλλο μ’ αυτούς. Έχουμε πρόγραμμα για τη νέα τετραετία, έχουμε βαρύ έργο και συναίσθηση των ευθυνών μας και περιμένουμε από ‘σας να υπερψηφίσετε τον συνδυασμό μας και να μας δώσετε δύναμη να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας. Επίσης, ξέρουμε ότι αίτημα των κατοίκων του οικισμού είναι η κατασκευή αίθουσας δεξιώσεων, που δεσμεύομαι ότι θα ενταχθεί στον Προϋπολογισμό του Δήμου της επόμενης χρονιάς, αρκεί να μας υποδείξετε το χώρο που θέλετε να γίνει».

Στον οικισμό του Π. Αβάτου
“Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τον οικισμό του Π. Αβάτου, όπου στην πλατεία του χωριού, που η Δημοτική Αρχή φρόντισε για την κατασκευή της, ο Δήμαρχος μίλησε σ’ ένα απίστευτο πλήθος που τον υποδέχθηκε με εκδηλώσεις ενθουσιασμού, αγάπης και συμπαράταξης.» αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου ενώ ο Σ.Χατζηευαγγέλου σημείωσε:
«Κλείστε τα αυτιά σας στην μαύρη προπαγάνδα» τους είπε. «Έμαθα ότι ήρθαν στο χωριό σας και σας έταξαν κεραμοσκεπή στο Τέμενος. Είναι γνωστό ότι ανακάλυψαν την Μειονότητα 20 μέρες πριν τις εκλογές. Ρωτήστε τους όμως, μήπως ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ κιόλας; Το Τέμενος μέσα στην πλατεία! Μήπως ούτε κι αυτό το γνωρίζουν; Ξεναγήστε τους στον οικισμό. Δείξτε τους και δίπλα, το σπίτι του Ιμάμη που εμείς κατασκευάσαμε σε συνεννόηση με ‘σας, όπως εσείς θέλατε και όπως εσείς μας υποδείξατε».
«Τι έχουν να σας πουν και πως μπορούν να σας εξηγήσουν ποια συμφέροντα τους ενώνουν; Τι σχέση συνδέει τον Μωραϊτη, πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. του Σαμαρά, με τον κτηνίατρο – δήθεν αριστερό – Ριτβάν του Ευλάλου; Μήπως ότι και οι δύο είναι απ’ την Κομοτηνή ή μήπως επειδή και οι δύο ονειρεύονται να εκμεταλλευτούν για δικό τους όφελος την περιοχή;
Φράξτε τους το δρόμο με δυναμισμό. Στείλτε τους ακόμα μια φορά εκεί που είναι μαθημένοι. Στην αντιπολίτευση. Αφήστε τους στα σκοτεινά, στις γωνίες που συνωμοτούν και μην τους επιτρέψετε να σας εξαπατήσουν εκμεταλλευόμενοι συναισθηματικές σχέσεις και συγγένειες. Στις 7 του Νοέμβρη κρίνονται πολλά για το δήμο μας. Ο «Καλλικράτης» τα αλλάζει όλα κι αυτοί ήταν και θα είναι μόνιμοι απόντες και ανάξιοι, όχι μόνο να διαχειριστούν, αλλά και να μιλούν για τα προβλήματά σας, που δεν τα γνωρίζουν.
Ρωτήστε τους, προκαλέστε τους να σας πουν για τα προβλήματα της Μειονοτικής Εκπαίδευσης, για τα σχολεία, για Τεμένη, προβλήματα στα οποία εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε πάντοτε παρόντες με πράξεις και με αγώνες».
«Είμαι βέβαιος για την επιλογή σας στις 7 του Νοέμβρη» είπε τελειώνοντας ο Δήμαρχος. «Όμως, επειδή μας περιμένουν δύσκολες μέρες, σας ζητώ να δώσετε στον συνδυασμό μας μια τόσο μεγάλη νίκη που θα μας επιτρέψει να αγωνιστούμε ακόμη πιο δυναμικά για να διεκδικήσουμε και να επιλύσουμε τα δίκαια αιτήματά σας.
Ο Μίχογλου και η παρέα του δεν έχουν καμία τύχη στον Τόπειρο, γιατί ούτε ξέρουν τι σας απασχολεί, ούτε μπορούν να σας καταλάβουν γιατί δεν έχουν πρόγραμμα, ούτε ικανότητες, ούτε σοβαρότητα, ούτε συναίσθηση της κατάστασης και για το μόνο που διακρίνεται ο αρχηγός τους… είναι να γυρνάει στους οικισμούς μας και να υπόσχεται ότι θα κάνει σ’ όλα τα χωριά ποδοσφαιρικές ομάδες που θα τις στείλει στην… Α’ Εθνική!
Στείλτε τους αστείους στα σπίτια τους και στις 6 μέρες που απομένουν ως να ανοίξει η κάλπη, αγωνιστείτε σπίτι – σπίτι, πόρτα – πόρτα, για την μεγαλειώδη νίκη της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ».”

To φωτογραφικό υλικό βρίσκεται εδώ

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr