Ρ. Μπατζακίδου: Αντισυνταγματικά τα νέα φορολογικά μέτρα, σβήνουν τις επιχειρήσεις

14 Φεβρουαρίου 201411:01

Δεν είναι δυνατόν με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής – η οποία θα έπρεπε ήδη σε μια ευνομούμενη Πολιτεία να είχε τουλάχιστον περιοριστεί μέσω σοβαρών ελεγκτικών εργαλείων-να σβήνεις την ελληνική επιχείρηση μέσω απαράδεκτων προστίμων και ανέφικτων διατάξεων νομοθετημάτων, υποστήριξε η αντιπρόεδρος της Ένωσης Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ξάνθης και μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελλάδας, κ. Ρένα Μπατζακίδου σε συνέντευξή της στο Δημοτικό Ραδιόφωνο.

Η κ. Μπατζακίδου ενημέρωσε για τις σημαντικότερες αλλαγές του νέου φορολογικού πλαισίου και κυρίως για τις συνέπειες που θα επιφέρουν στον επιχειρηματικό –και όχι μόνο- κόσμο καθώς και για τις οργανωμένες κινήσεις της Ομοσπονδίας των Φοροτεχνικών ώστε να ανατραπούν οι εξοντωτικές ποινές και οι εκτός πραγματικότητας διαδικασίες που προβλέπει ο νέος νόμος.

Ο κλάδος των λογιστών επιδιώκει όχι μόνο τη συμπόρευση των επιχειρηματιών στον αγώνα που δίνει αλλά  και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

Ήδη οι λογιστές επωμίστηκαν το οικονομικό και εργασιακό βάρος , το οποίο …αποτίναξε από πάνω του το δημόσιο αλλά το χειρότερο όλων είναι η δια ροπάλου απαγόρευση του ανθρώπινου λάθους που δεν επιδέχεται συγχώρεσης ή διόρθωσης από πλευράς λογιστών παρά μόνο τιμωρίας μέσω του Ν.4174/13.

Η Ένωση Λογιστών και Φοροτεχνικών Ξάνθης μετά την εκδήλωση της Δευτέρας απέστειλε στο Επιμελητήριο το σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας που συμφωνήθηκε να συνυπογράψουν οι εκπρόσωποι αρχών και φορέων του Νομού για να διοχετευθεί προς την κυβέρνηση και αναμένει να ενημερωθεί για την ανταπόκριση τους.

Με απλά και κατανοητά παραδείγματα η κ. Μπατζακίδου εξήγησε πως και σε ποιες περιπτώσεις ο νέος φορολογικός νόμος αποτελεί ‘ασύμμετρη απειλή’ για τους φορολογούμενους και οδηγεί στην πλειονότητα των περιπτώσεων σε ‘παράπλευρες απώλειες’.

Περισσότερα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr