Οι “ανατολίτες” άντρες κερδίζουν περισσότερα χρήματα

23 Ιανουαρίου 201011:45

XRHMATAΜια έρευνα στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα, έδειξε ότι οι άντρες με… παλαιομοδίτικες απόψεις κερδίζουν και περισσότερα λεφτά σε σχέση με τους “προχωρημένους”.

 

Συγκεκριμένα, εκείνοι που πιστεύουν ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να εργάζονται αλλά να μένουν σπίτι να μεγαλώνουν την οικογένεια τους, έχουν υψηλότερες ετήσιες απολαβές της τάξεως των 8.500 επιπλέον δολαρίων από τους υπόλοιπους.

Η μελέτη αυτή διήρκησε 26 χρόνια και συμμετείχαν 12.686 εθελοντές και από τα δύο φύλα. Οι εθελοντές έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούσαν στη θέση της γυναίκας στην κοινωνία. Η πρώτη φορά που ερωτήθηκαν ήταν το 1979 όταν ήταν από 14 έως 22 ετών και ύστερα έπρεπε να απαντήσουν πάλι σε ίδιες ερωτήσεις άλλες τρεις φορές, με τελευταία φορά το 2005.

Οι άντρες που θεωρούσαν ότι η θέση της γυναίκας είναι στο σπίτι ήταν περισσότεροι σε σχέση με τις γυναίκες, αλλά το σημείο που μας ενδιαφέρει είναι ότι αυτή η μερίδα των αντρών έπαιρνε και σημαντικά μεγαλύτερο μισθό. Το αντίθετο παρατηρήθηκε στις γυναίκες, αφού εκείνες που είχαν “παραδοσιακές” απόψεις κέρδιζαν περίπου 1.500 δολάρια λιγότερα εκείνες που πίστευαν ότι η γυναίκα πρέπει να εργάζεται.

Η ψυχολόγος Magdalena Zawisza αναφέρει επί του θέματος: “Ένας λόγος θα μπορούσε να είναι το ότι οι άνδρες που σκέφτονται “οπισθοδρομικά” ενδιαφέρονται πολύ για την εξουσία, τόσο όσον αφορά στην απόκτηση χρημάτων όσο και σε σχέση με τον ρόλο της “υποταγμένης” γυναίκας. Επίσης οι εργοδότες είναι πιο πιθανό να δώσουν προαγωγή στους άνδρες των οποίων οι γυναίκες δεν εργάζονται, επειδή αναγνωρίζουν την ανάγκη να υποστηρίξουν αυτές τις οικογένειες”.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr