Αυξητική στήθους: Όσα θέλετε να ξέρετε πριν τη “μεγάλη” απόφαση

8 Μαΐου 201022:00

plastikh_sththous600_Το στήθος, το θηλυκότερο σημείο του γυναικείου σώματος και ιερό σύμβολο για πολλούς

 

καθώς ταυτίζεται με την σίτιση του μωρού και την συναισθηματική εδραίωση της σχέσης μητέρας-παιδιού, εύλογα διαμορφώνει σημαντικά την ψυχοσύνθεση της γυναίκας που ενδιαφέρεται πάντα για την καλαισθησία και την σεξουαλικότητά της

Με σκοπό να εκπληρώσει την ανάγκη αυτή των γυναικών για μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ελκυστικότερη εμφάνιση, η πλαστική χειρουργική -από την δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα- υπόσχεται θαύματα τόσο στην εικόνα όσο και στην βελτίωση της γυναικείας ψυχολογίας. Και είναι αλήθεια ότι, με την πρόοδο της επιστήμης και τις συνεχώς εξελισσόμενες μεθόδους στην τεχνολογία των ιατρικών ενθεμάτων, η αυξητική στήθους μπορεί να δημιουργήσει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Να προσφέρει, δηλαδή, σε κάθε γυναίκα το μπούστο που ονειρεύεται.

Σε μία εποχή που η εξωτερική εμφάνιση -ιδιαίτερα των γυναικών- απασχολεί περισσότερο από ποτέ και ενώ διανύουμε την ιδανικότερη περίοδο για τέτοιου είδους επεμβάσεις, καθώς το καλοκαίρι -άρα η συχνή έκθεση του μπούστου- απέχει ακόμα αρκετούς μήνες, είμαστε βέβαιοι ότι δεν είναι λίγες οι γυναίκες που σκέφτονται να προχωρήσουν σε βελτίωση της όψης τους στήθους τους. Είμαστε, όμως, εξίσου βέβαιοι ότι αρκετές από αυτές τις γυναίκες συνεχίζουν να έχουν σημαντικές απορίες για τη φύση της εν λόγω επέμβασης, τις μεθόδους και τα αποτελέσματά της.

Δεν είναι λίγες, δηλαδή, οι γυναίκες, που ακούμε να συζητούν το θέμα, οι οποίες φοβούνται πως το αποτέλεσμα δεν θα τις ικανοποιήσει ή πως μία τέτοια επέμβαση μπορεί να τους προκαλέσει προβλήματα υγείας –π.χ. καρκινογένεση ή επικίνδυνη επιβάρυνση των οστών. Αναζητήσαμε, λοιπόν, απαντήσεις στα παραπάνω και σε πολλά περισσότερα από επιστημονικά δημοσιεύματα αλλά και από τον Πλαστικό και Επανορθωτικό Χειρούργο Δρ. Ευάγγελο Μπελλώνια, μέλος της ISAPS International Society of Aesthetic Plastic Surgeons (Παγκόσμια Eταιρεία Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών), ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Αντιγήρανσης και συνεργάτη των νοσοκομείων Υγεία, Μητέρα και Ιασώ. Και αφήνουμε την τελική απόφαση σε εσάς.

Οι μέθοδοι της αυξητικής στήθους
Σύμφωνα με τον κ. Μπελλώνια, η κλασική μέθοδος αυξητικής μεγέθους των μαστών είναι η τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης, τα οποία τοποθετούνται είτε κάτω από τον μαστό -με τομή στην λεγόμενη υπομαστική γραμμή- ή μέσω τομής μέρους της θηλής. Η τεχνική, την οποία θα επιλέξει ο πλαστικός χειρούργος, εξαρτάται από το μέγεθος του ενθέματος αλλά και την ανατομία του στήθους της κάθε γυναίκας. Ενώ τα ενθέματα προηγούμενης γενιάς είχαν περιορισμένη διάρκεια ζωής, από 10 έως 20 χρόνια, με τις εταιρίες κατασκευής τους να δίνουν 2% πιθανότητα εμφάνισης προβλήματος μέσα σε 7 χρόνια, τα σύγχρονα ενθέματα υπόσχονται εγγύηση εφ’όρου ζωής.

«Και όλα αυτά που έχουμε ακούσει για στήθη με σιλικόνη που ‘σκάνε’ όταν δέχονται μεγάλες εξωτερικές πιέσεις;», ρωτάμε τον γιατρό. «Αυτά τα περιστατικά αφορούσαν ενθέματα σιλικόνης γεμισμένα με φυσιολογικό ορό, τα οποία αφενός δεν χρησιμοποιούνται πια, αφετέρου δεν προτιμήθηκαν ποτέ στην Ευρώπη. Χρησιμοποιήθηκαν παλιά στην Αμερική, αλλά έχουν πλέον καταργηθεί».

Πιο σύγχρονη είναι η μέθοδος μεταφοράς λίπους και βλαστοκυττάρων από άλλα σημεία του γυναικείου σώματος και τοποθέτησής τους στο στήθος. Αυτό μας φάνηκε ενδιαφέρον και ζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες. Σύμφωνα με τον κύριο Μπελλώνια, λοιπόν, αν πρόκειται για μικρή αύξηση του στήθους ο χειρούργος μπορεί να αφαιρέσει λίπος και βλαστοκύτταρα -ένα κυβικό εκατοστό λίπους περιέχει περί τα 100.000 βλαστοκύτταρα- από την κοιλιά ή τους γλουτούς της ίδιας γυναίκας και με κατάλληλη επεξεργασία να τα μεταφέρει μέσω ενέσεων στο στήθος της. Δύο σε ένα, δηλαδή, αλλά μην περιμένετε μεγάλες αλλαγές με την μέθοδο αυτήν.

Τέλος, η πλέον σύγχρονη μέθοδος, η οποία πολύ πρόσφατα ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην Ελλάδα, ονομάζεται Brava και -με απλά λόγια- συνδυάζει το «ξεχείλωμα» του μαστού και έπειτα την εισαγωγή λίπους. Σας ακούγεται επίπονο; Σίγουρα πάντως δεν είναι βολικό –παρά το ότι έχει λάβει πολύ θετικά σχόλια από πολλούς επιστήμονες. Πώς λειτουργεί; Με λίγα λόγια, η γυναίκα φορά για ένα διάστημα περίπου 10 με 14 εβδομάδων, και για τουλάχιστον 10 ώρες την ημέρα, έναν πλαστικό στηθόδεσμο με έναν ενσωματωμένο μηχανισμό, ο οποίος «τραβά» και τελικά ξεχειλώνει το δέρμα του στήθους. Κατά την διάρκεια του «ξεχειλώματος» τα κύτταρα του δέρματος πολλαπλασιάζονται και έτσι, μετά από δέκα περίπου εβδομάδες, έχει δημιουργηθεί ο απαραίτητος «χώρος» για να εισαχθεί στο στήθος το λίπος που θα το γεμίσει. Αυτή την στιγμή η συγκεκριμένη μέθοδος στην Αμερική κοστίζει περί τα 10.000 δολάρια.

Μπορούν όλες οι γυναίκες να προχωρήσουν σε αυξητική στήθους;
Σύμφωνα με τον κύριο Μπελλώνια όλες οι υγιείς γυναίκες ηλικίας από 20 ετών και πάνω μπορούν να προχωρήσουν σε αυξητική στήθους. Το όριο ηλικίας κυμαίνεται αλλά συνήθως φτάνει τα 55 έτη. Η στατιστική λέει ότι οι ηλικίες που επιλέγουν μία τέτοια επέμβαση είναι μεταξύ των 25 και 35 ετών. Ωστόσο, αν μία νέα γυναίκα που θέλει να αυξήσει το στήθος της πρόκειται σύντομα να αποκτήσει κάποιο παιδί, ο γιατρός προτείνει να προχωρήσει στην επέμβαση μετά την γέννα και τον θηλασμό.

Πηγή: www.in2life.gr

Χωρίς κατηγορία

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr