AntonisSamaras

Αντ. Σαμαράς: “το ΠΑΣΟΚ ρίχνει τις ευθύνες των δικών του λαθών στη ΝΔ”

15 Μαρτίου 201016:52

AntonisSamarasΜήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του, ότι δεν θα ανεχθεί την εσωστρέφεια, έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο έκτακτο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

“Η κόκκινη γραμμή που θέτω είναι η γραμμή της ενότητας και στη νεολαία και στο κόμμα, εκείνο που δεν θα επιτρέψω και δεν θα ανεχθώ, είναι να επιστρέψουμε στην εσωστρέφεια και στη νεολαία και στο κόμμα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι το μήνυμα από τη βάση είναι ενότητα και δημοκρατία, αλλά όχι εσωστρέφεια.

Ο κ. Σαμαράς έκανε αυτοκριτική για την προηγούμενη πενταετία της ΝΔ, αλλά επανέλαβε την επίθεσή του στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. “Δίνουμε μια δύσκολη μάχη, ανεβαίνουμε έναν ανηφορικό δρόμο για να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες και τα λάθη του παρελθόντος και να ξαναμπούμε σε τροχιά νίκης, όχι μόνο για να διαχειριστούμε ένα σύστημα που κατέρρευσε, αλλά για να αλλάξουμε την Ελλάδα”, όπως αναφέρει το ΕΜΕΑ

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το κόμμα του συνέρχεται από μια πρόσφατη βαριά ήττα και πρόσθεσε, ότι “σε μια εποχή που η Ελλάδα δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση είδαμε τα λάθη μας, κάναμε την αυτοκριτική μας, θα κάνουμε την αυτοκάθαρσή μας. Όσοι με τη συμπεριφορά τους προσέβαλαν τον ελληνικό λαό και το φιλότιμό του δεν έχουν θέση στο κόμμα μας”.

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί σήμερα να ρίξει τις ευθύνες των δικών του λαθών στη ΝΔ, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι “έχουμε βέβαια και εμείς ευθύνες, αλλά το σύστημα που διένειμε δανεικά δεν το φτιάξαμε εμείς, την υπερχρέωση της Ελλάδας δεν την προκαλέσαμε εμείς, το ΠΑΣΟΚ την προκάλεσε”. Συνέχισε, λέγοντας ότι η ΝΔ ευθύνεται, γιατί δεν άλλαξε το σύστημα όταν της δόθηκε η ευκαιρία, υποστήριξε, όμως, ότι τα spreads εκτινάχθηκαν επί ΠΑΣΟΚ από την “απίστευτη ολιγωρία του” και ότι ο δημόσιος δανεισμός με επιτόκιο πάνω από 6% οφείλεται στην “απίστευτη ανευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ να παρομοιάζει την Ελλάδα με Τιτανικό”.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για “έλλειμμα κοινής λογικής και ρήγμα κοινωνικής συνοχής”. Υπενθύμισε, ότι είχε εγκαίρως ζητήσει από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την τόνωση της οικονομίας και να μην αφήσει την ύφεση να “καταπιεί” τη χώρα. Σημείωσε, ακόμη, ότι καθημερινά διαπιστώνεται κρίση αδιαφάνειας που προκαλεί νέα κρίση σκανδάλων και κρίση λιτότητας. Είναι μια λογική παρακμής που οδηγεί στην καχυποψία, κανείς να μην εμπιστεύεται κανέναν και όλοι να κατηγορούν όλους, πρόσθεσε.

Ειδική αναφορά έκανε στην “προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να περάσει στη Βουλή διάταξη για την αδιαφανή ανάθεση σε ξένες εταιρείες ευαίσθητων ή απόρρητων εθνικών υποθέσεων απευθείας από τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα όριζε και την αμοιβή των εταιρειών αυτών”. Η προσθήκη αποσύρθηκε υπό το βάρος της καταγγελίας μας και θα επανέλθει ως τροπολογία, ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Το σημαντικότερο λάθος της ΝΔ, είπε ο πρόεδρός της, είναι ότι δεν άλλαξε το καθεστώς ΠΑΣΟΚ που σήμερα προσπαθεί και πάλι να διασώσει το σύστημά του, ένα σύστημα που αντί να δώσει ανάσα στην αγορά, να τονώσει την οικονομία, να μειώσει το έλλειμμα, οδηγεί σε βαθιά ύφεση.

Απευθυνόμενος στο κοινό των νεολαίων, είπε ότι: “ένα τεράστιο δυναμικό από ανθρώπους με όρεξη και πείρα πήγαινε χαμένο μέχρι τώρα και ότι αυτό θα σταματήσει τώρα, καθώς το κόμμα με τη νέα του οργανωτική δομή θα απορροφά στελέχη της νεολαίας και θα ανανεώσει το δυναμισμό του και το δυναμικό του σε όλη την Ελλάδα”.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι τα μεγάλα μαθήματα που έδωσε η ΟΝΝΕΔ είναι η αγωνιστικότητα, ο πατριωτισμός και η ενότητα. Επανέλαβε το σύνθημά του για “νέα μεταπολίτευση” και σημείωσε ότι “στις 29 Νοεμβρίου κάναμε το πρώτο μεγάλο βήμα, στις 18 Απριλίου με την εκλογή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση κάνουμε το δεύτερο βήμα, και στο 8ο συνέδριο της ΝΔ τον Ιούνιο, θα κάνουμε το τρίτο βήμα και θα νικήσουμε”.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr