“Νόμιμοι στόχοι” για την αλ Κάιντα οι χριστιανοί

3 Νοεμβρίου 201007:22

5B9B91F1D7C0DA6ACCD9217FD735E43FΣτο στόχαστρο της Αλ Κάιντα έχουν μπει οι χριστιανοί στο Ιράκ. Σύμφωνα νέα ανακοίνωση της οργάνωσης, όλοι οι χριστιανοί αποτελούν πλέον «νόμιμους στόχους», μετά τη λήξη του τελεσιγράφου προς την Εκκλησία των Κοπτών στην Αίγυπτο να απελευθερωθούν δύο γυναίκες, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη της επίθεσης -με τουλάχιστον 46 νεκρούς και 60 τραυματίες- την Κυριακή σε συριακή καθολική εκκλησία της Βαγδάτης, το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ (ISIS) έδωσε τελεσίγραφο 48 ωρών στην Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου για να απελευθερώσει δύο χριστιανές που ασπάστηκαν το Ισλάμ και «βρίσκονται φυλακισμένες σε μοναστήρια της χώρας».

«Το τελεσίγραφο έληξε… συνεπώς όλα τα χριστιανικά κέντρα, οι οργανώσεις, οι αξιωματούχοι και οι πιστοί αποτελούν νόμιμους στόχους για τους μουτζαχεντίν», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.

 πηγή: www.protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr