Νεα Εποχή: “Γελάνε και οι πέτρες στον Τόπειρο”

29 Οκτωβρίου 201006:49

xatzieyaggelou_2Άλλη μια σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ του Στέλιου Χατζηευαγγέλου με αφορμή πρόσφατες ανακοινώσεις του Θωμά Μίχογλου για την προσέλευση στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί. Παράλληλα μετά από θέμα που προέκυψε σχετικά με εξαγγελίες του υποψήφιου Δημάρχου στον Κύρνο για τα νεκροταφεία, ο συνδυασμός της δημοτικής αρχής υπενθυμίζει στον Θωμά Μίχογλου, ότι πολύ πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε ψηφίσει αρνητικά για το ίδιο θέμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Γελάνε και οι πέτρες στον Τόπειρο.

«Διαβάζουν από καμιά φορά οι Δημότες του Τοπείρου τα Δελτία Τύπου του Μίχογλου και αναρωτιούνται μήπως πολιτεύεται σε άλλο Δήμο…
«700 κάτοικοι στο Δέκαρχο» και «πάνω από 1.200 στον Κύρνο»; Ούτε οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των οικισμών δεν είναι τόσοι, όσοι αναφέρονται στις γελοίες ανακοινώσεις τους.
– Μετρούν τους ελάχιστους παρατρεχάμενούς τους από δέκα φορές;
– Νομίζουν ότι έτσι θα δημιουργήσουν… εντυπώσεις;

Ας στείλουν μια φορά μια καθαρή φωτογραφία, εκτός από τις θολούρες που απεικονίζουν, για να τους δούμε κι εμείς για να… «τρομάξουμε»!!!
Κι ας γνωρίζουν ότι με τα επικοινωνιακά τους «τερτίπια» δεν πείθουν κανέναν και το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυτό-γελοιοποιούνται.
Και επιτέλους, ας αυτο-περιοριστούν κι ας μην αναφέρουν ότι στον Κύρνο θα κάνουν «παρεμβάσεις σε χώρους ταφής νεκρών» και επικρίνουν και τον Δήμαρχο… γιατί ήταν μόλις ένας μήνας πριν (17/09/2010) που όταν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση κονδυλίων για τα Μειονοτικά νεκροταφεία Κύρνου και Κρεμαστής, ύψους 75.000 ευρώ, ο «μέγας αρχηγός» Μίχογλου, ψήφισε ένα μεγαλοπρεπές «ΟΧΙ». ” καταλήγει.

Παράλληλα, σε ότι αφορά στη δραστηριότητα του Υποψήφιου Δημάρχου Στέλιου Χατζηευαγγέλου στους οικισμούς του Δήμου αναφέρεται:

“Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και ενώ ο αντίπαλος συνδυασμός ανέβαλε το πρόγραμμά του, ο Δήμαρχος Τοπείρου συνέχισε κανονικά τις περιοδείες του στους οικισμούς Κυψέλης και Βανιάνου, την Πέμπτη 28/10.

Στις 19.30 τον Δήμαρχο περίμεναν μέσα στη βροχή και το κρύο συγκεντρωμένοι οι κάτοικοι του οικισμού Κυψέλης, που ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά για την υποδοχή τους και τους ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία που υφίστανται για χάρη του.

«Με συγκινείτε ιδιαίτερα» είπε ο Δήμαρχος, «μου δίνετε δύναμη και κουράγιο και ξέρετε όλοι ότι με τον οικισμό της Κυψέλη έχω ιδιαίτερες και στενές σχέσεις αγάπης και αμοιβαίας εκτίμησης». Τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των κατοίκων και ότι αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος για τις δραστηριότητές τους και στα πολιτιστικά και στον αθλητισμό και στο ΚΑΠΗ αλλά και για το Εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που με τη θέληση και τον εθελοντισμό των κατοίκων και την βοήθεια της Δημοτικής Αρχής, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα λειτουργεί και είναι ένα στολίδι για τον οικισμό και για όλη την περιοχή του Τοπείρου.

Ο Δήμαρχος εξήγγειλε την ολοκλήρωση του έργου της πεζοδρόμησης του οικισμού ως προτεραιότητα για τη νέα τετραετία, ασφαλτόστρωση μέχρι το Εκκλησάκι και τόνισε ότι στο δημοτικό διαμέρισμα Εξοχής, μιας και ο Δημ. Σύμβουλος κ. Δαλάτσης δραστηριοποιείται στον αγροτοσυνδικαλισμό, θα λειτουργήσει εκεί η Υπηρεσία Υποστήριξης και Ενημέρωσης για Αγροτικά και Κτηνοτροφικά Προγράμματα, που θα καθοδηγεί τους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής στις δραστηριότητές τους. «Κάποιοι παλιοί φίλοι μας, λείπουν απόψε από εδώ» είπε ο Δήμαρχος, «αλλά ας έχουν υπόψη τους ότι τα αιτήματά τους για το γήπεδο της ομάδας της Κυψέλης είναι αδικαιολόγητα και μας βάζουν σε υποψίες. Τους περίμενα σήμερα να κάνουμε αντιπαράθεση μπροστά σε όλους σας, αλλά αυτοί επιλέγουν να κινούνται υπόγεια, σε αυλές και σε μάντρες σαν τις παλιές εποχές, για αυτό κλείστε τα αυτιά σας και απομονώστε τους. Η νίκη στις 7 του Νοέμβρη είναι σίγουρα δική μας, χρειάζονται όμως ακόμα δουλειά και επαγρύπνηση αυτές τις τελευταίες δέκα μέρες, για να γίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του επισκέφτηκε τον οικισμό του Βανιάνου, όπου οι κάτοικοι τον περίμεναν με νταούλια. Αφού χαιρέτησε το συγκεντρωμένο πλήθος και τις γυναίκες του οικισμού – που περίμεναν παρά το κρύο και τη βροχή να τον υποδεχθούν – μίλησε σε «σατσάκι» κατοίκου του Βανιάνου, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά για την ευγενική του προσφορά. «Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω» είπε ο Δήμαρχος, «που με τιμάτε με την σύσσωμη παρουσία σας.

Όλο το χωριό είναι απόψε εδώ. Και αυτή είναι η πιο αποστομωτική απάντηση στους αντιπάλους μας, που διακινούν – όχι στο Βανιάνο που ξέρει, αλλά σε άλλα Μειονοτικά χωριά – το χονδροειδές ψέμα ότι ο Χατζηευαγγέλου. οι Μειονοτικοί του Σύμβουλοι και ο Βουλευτής της περιοχής Τσετίν Μάντατζη… «ξεπούλησαν το Βανιάνο». Τολμούν αυτοί που ήταν απόντες εδώ και 12 χρόνια, από κάθε εκδήλωση της Μειονότητας, να μιλούν για εμάς. Τολμούν αυτοί, που δεν γνωρίζουν κανένα από τα προβλήματά σας, να λένε ότι «ξεπουλήσαμε» 40 στρέμματα Βακουφικής Περιουσίας, ενώ διοικούμε τρεις τετραετίες έναν Δήμο με 320.000 στρέμματα και δεν έχουμε δώσει το παραμικρό δικαίωμα.
Αντίθετα, όλες τις δημοτικές εκτάσεις τις έχουμε παραχωρήσει να τις καλλιεργούν οι συνδημότες μας για να ενισχυθεί έστω κι έτσι το περιορισμένο αγροτικό εισόδημά τους. Ρωτήστε τους να σας απαντήσουν τι ξέρουν για τα θέματα της Μειονοτικής Εκπαίδευσης, τι έκαναν για τα Μειονοτικά Σχολεία, για τα Τεμένη, για τα Μειονοτικά νεκροταφεία, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Μειονότητα.

Ανακάλυψαν την Μειονότητα 20 μέρες πριν τις εκλογές. Και θέλουν να υφαρπάξουν την ψήφο σας, νομίζοντας ότι μπορούν να σας ξεγελάσουν.
Ποιοι είναι αυτοί; Οι τραμπούκοι «Γαϊτάνηδες», οι «Μωραϊτηδες» με το βεβαρυμμένο παρελθόν, οι ξένοι κι άσχετοι με τον τόπο, που προπαγανδίζουν τα ψέματά τους χρησιμοποιώντας έναν συνδημότη μας από την Μειονότητα που χρειάζεται τη βοήθειά μας. Δεν έχουν το θάρρος να σταθούν οι ίδιοι απέναντί σας και να παρουσιάσουν τα «δήθεν ντοκουμέντα» τους. Την απάντηση θα την πάρουν και εγγράφως, αλλά κυρίως, θα την πάρουν με την δική σας στάση και απόφαση, να υπερψηφίσετε τον Χατζηευαγγέλου και τον συνδυασμό του, που ξέρετε ότι μάτωσε για ‘σας και σύρεται στα δικαστήρια, γιατί υπερασπίζεται μια αδικία που έγινε σε βάρος σας. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την ίδια πολιτική, που εσείς επιβραβεύετε τρεις συνεχόμενες τετραετίες. Και για τον οικισμό σας, σας βεβαιώνω ότι μαζί θα κόψουμε την κορδέλα του Τζαμιού, για να έχετε τον θρησκευτικό – λατρευτικό χώρο που σας αξίζει και ότι στο χωριό θα βρούμε τον τρόπο, με αγορά έκτασης να κάνουμε πλατεία και παιδική χαρά, για να έχουν ένα χώρο δικό τους και τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι».
«Σήμερα στο Βανιάνο έχουμε γιορτή» είπε τελειώνοντας ο Δήμαρχος «και βάλτε τα δυνατά σας για τη μεγάλη νίκη στις εκλογές στις 7 του Νοέμβρη». “

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr