Οι Ταλιμπάν εκτέλεσαν δέκα “χριστιανούς μισθοφόρους”

7 Αυγούστου 201012:17

2D2FEC7E58F22FCEB112F810A2C0A301Έξι αμερικανοί γιατροί, μία Βρετανίδα και μία Γερμανίδα, μέλη χριστιανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης βρίσκονται μεταξύ των εκτελεσθέντων από στασιαστές Ταλιμπάν στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ΜΚΟ για την οποίαν εργάζονταν.

«Εκτελέσαμε εννέα χριστιανούς μισθοφόρους που είχαν μαζί τους αντίτυπα της Βίβλου στη διάλεκτο Νταρί» δήλωσε το Σάββατο στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζαμπινουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των ταλιμπάν, μετά τον εντοπισμό από την αστυνομία, των πτωμάτων δέκα ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους Δυτικοί.

“Είχαν χαθεί. Όταν τους εντόπισε η περίπολός μας (των ταλιμπάν), προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά θανατώθηκαν”, είπε ο Μουτζαχίντ και πρόσθεσε, “είναι δέκα, από τους οποίους οι εννέα ξένοι. Πέντε από τους ξένους είναι άνδρες και τέσσερις γυναίκες. Ο τελευταίος είναι Αφγανός”.

“Είχαν αντίτυπα της Βίβλου στη Νταρί, χάρτες και συστήματα GPRS. Έφτιαχναν χάρτη των θέσεων των ταλιμπάν”, υποστήριξε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Μπανταχσάν δήλωσε ότι βρέθηκαν διάτρητα από σφαίρες τα πτώματα δέκα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων είναι έξι Γερμανοί και δυο Αμερικανοί γιατροί.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Αποστολή Διεθνούς Βοήθειας, η οποία εδρεύει στην Ελβετία και η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως «χριστιανική οργάνωση», ανακοίνωσε σήμερα στην ιστοσελίδα της ότι τα θύματα ήταν μάλλον μέλη της.

πηγή: protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr