mpalafas_1

Γ. Μπαλάφας για ΣΥΝ: “Οι διαφορές δεν δικαιολογούν την αποχώρηση”

17 Ιουνίου 201005:05

mpalafas_1Στην Ξάνθη βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ Γιάννης Μπαλάφας προκειμένου να παραστεί στη Νομαρχιακή Ολομέλεια του Συνασπισμού

στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις αποφάσεις του πρόσφατου Συνεδρίου καθώς επίσης και σε συνάντηση των Γραμματέων των Περιφερειακών Επιτροπών του ΣΥΝ ενόψει των εκλογών και των αλλαγών που πρόκειται να γίνουν στο επίπεδο της Περιφέρειας.

 

Ο Γιάννης Μπαλάφας μίλησε στους δημοσιογράφους της Ξάνθης, στο ξενοδοχείο Ορφέας, για τις τρέχουσες δραματικές εξελίξεις στο Συνασπισμό και έκρινε ότι η αποχώρηση των ανανεωτικών δεν αποτελεί ρεαλιστική κίνηση αυτή τη στιγμή.  Παραδέχτηκε, πάντως, εμμέσως πλην σαφώς ότι ο ΣΥΝ διέρχεται κρίσιμες στιγμές.

Οι διαφορές δεν δικαιολογούν την αποχώρηση

«Δεν ήταν τέτοιας κλίμακας οι διαφορές που δικαιολογούν την αποχώρηση. Από την πλευρά μας δεν πρόκειται να ρίξουμε λάδι στη φωτιά. Καλούμε τους συντρόφους να μείνουν στο κόμμα γιατί κανείς δεν περισσεύει. Υπάρχουν μπροστά μας μάχες και κύρια στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.» σημείωσε ενώ  ερωτηθείς για την πιθανή συρρίκνωση του ΣΥΝ σημείωσε ότι «Ο Συνασπισμός δεν βάλλεται από συντρόφους η φίλους αλλά από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Είμαστε ένα μικρό κόμμα και όλοι ασχολούνται με μας. Είναι σίγουρο όμως ότι ο ΣΥΝ ενοχλεί και είναι πολυτέλεια να διαχωρίζεσαι τώρα. Προφανώς δεν έγιναν όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ΣΥΝ αλλά η ιστορία της αποχώρησης των συντρόφων νομίζω ότι δεν μπορούσε να αποφευχθεί.» Σημείωσε δε ότι  η απόφαση  ίσως και να ήταν προειλημμένη και οι διαφορές με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ίσως χρησιμοποιήθηκαν ως αφορμή, καλώντας τους αποχωρήσαντες να μην προχωρήσουν άμεσα στη συγκρότηση πολιτικής συλλογικότητας.

Για την περίπτωση κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος και κατά πόσο οι πρόσφατες εξελίξεις θα επηρεάσουν την αριστερά  ανέφερε ότι « Όπως είναι σήμερα το πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει νομιμοποιητική βάση μέσα στον κόσμο και έχει κλονιστεί υπερβολικά. Πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός γιατί κανείς δεν γνωρίζει προς τα πού θα κινηθεί το πολιτικό σκηνικό, σε προοδευτικές ή πιο συντηρητικές κατευθύνσεις.»

Πλήρες προγραμματικό οπλοστάσιο

Παράλληλα σε ότι αφορά στην τρέχουσα οικονομική και πολιτική κατάσταση εν μέσω κρίσης σχολίασε ότι ο Συνασπισμός έχει το πιο πλήρες προγραμματικό και πολιτικό οπλοστάσιο για την κρίση και τη διέξοδο από αυτή καθώς δεν είναι μονόδρομος η τακτική που ακολουθείται , σημειώνοντας ότι οι προτάσεις που υπάρχουν αποτέλεσαν το κύριο θέμα του πρόσφατου συνεδρίου: «Βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη κρίση που επηρεάζει ήδη τη ζωή όλων μας , την τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού, τους νέους και τις νέες.»

Ιδιαίτερα για το ασφαλιστικό είπε: «Η κυβέρνηση προωθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο με αρκετά επώδυνες αλλαγές και αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν ο κύριος Λοβέρδος να μιλάει με τόσο μεγάλη άνεση για αλλαγές που θα γίνουν  στη ζωή εκατομμυρίων ελλήνων ως προς τα όρια ηλικίας και το ύψος των συντάξεων  τις επόμενες δεκαετίες. Δεν είναι μια υπόθεση που θα τελειώσει αύριο και θα είμαστε μια χαρά,. Θα υπάρξει μια μεγάλης διάρκειας ύφεση με συνέπειες τραγικές στο εισόδημα και στην απασχόληση, όπως επίσης και στον τρόπο που θα κινηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  Η πολιτική που είναι αποφασισμένοι να υλοποιήσουν δεν θα συνοδευτεί από αναπτυξιακή πνοή.»

Τέλος, για το ζήτημα της διαφθοράς ανέφερε ότι τα δύο κόμματα διαγκωνίζεται ποιος έχει πάρει τις λιγότερες ή τις περισσότερες μίζες και βγάζουν προς τα έξω μόνο τα στελέχη τους που έχουν ξεπεραστεί ή αχρηστευτεί , εκτιμώντας ότι αναμένονται αλλαγές στους συσχετισμούς των πολιτικών δυνάμεων το επόμενο διάστημα.

 mpalafas_3mpalafas_2

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr