Ο Τάσος Νικάκης στην “Ορφέως 20”

15 Οκτωβρίου 201007:03

nikakisΣτο χώρο τέχνης “Ορφέως 20” φιλοξενείται από την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου (εγκαίνια) μέχρι τις 10 Νοεμβρίου η έκθεση του εικαστικού Τάσου Νικάκη. Τίτλος της “Η άλλη oψη του νομίσματος”.

“Η δουλειά του Τάσου Νικάκη χαρακτηρίζεται από ευφάνταστη ποικιλομορφία τόσο στην θεματογραφία, όσο και στα υλικά που χρησιμοποιεί, επεξεργάζεται και μεταπλάθει. Ο κόσμος των αντικειμένων και των κατασκευών του άπτεται της ορατής πραγματικότητας, γεγονός που καθιστά το έργο του προσιτό και ερμηνεύσιμο. Οι εικόνες του αιχμαλωτίζουν το μάτι του θεατή με την γήινη ζωτικότητα και την έντονη υλική και χρωματική παρουσία τους.
Ο Νικάκης υπηρετεί με την δουλειά του μια από τις πρωταρχικές λειτουργίες της τέχνης: τη χρηστική, διακοσμητική παρέμβαση, που προσδίδει ιδιαίτερη κα ι δυνατή ταυτότητα σε ένα χώρο. Έχει δώσει ενδιαφέροντα δείγματα γραφής και στις τρεις διαστάσεις, εξελίσσοντας τους πειραματισμούς του προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης του αντικειμένου.”
Συραγώ Τσιάρα
Ιστορικός Τέχνης

Ώρες Λειτουργίας Τρίτη – Σάββατο 18:00 – 21:00
«Ορφέως 20» Χώρος Τέχνης Παλιά Πόλη Ξάνθη Τ. 2541027965 Κ . 6938204566

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr