xrysos hotel

Ο πυρετός του Χρυσού έπιασε και τους Ξενοδόχους Θράκης.

1 Οκτωβρίου 201219:13

xrysos hotelΟ πυρετός του Χρυσού φαίνεται ότι έπληξε και τους Ξενοδόχους της Θράκης οι οποίοι ευχαριστούν τα “Χρυσωρυχεία Θράκης” για την ευγενική τους χορηγία, όπως συμβαίνει με αρκετούς φορείς της Θράκης που έχουν γίνει αποδέκτες χορηγιών της συγκεκριμένης εταιρίας. Παρά την πάνδημη αντίσταση της τοπικής κοινωνίας και των κατεξοχήν πολιτικών οργάνων, η εταιρία επιχειρεί να εγκατατασταθεί στην περιοχή.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων είναι ένας ακόμη φορέας της περιοχής που αποδέχεται ευχαριστώντας, τη χορηγία των Χρυσωρυχείων και εκδίδει τη σχετική ανακοίνωση, όπως εθιμοτυπικά πλέον συμβαίνει με όσους έχουν αποδεχτεί τα δώρα της εν λόγω εταιρίας. Η ανακοίνωση κάνει λόγο για συμπόρευση με τα Χρυσωρυχεία χρησιμοποιώντας την ατυχή έκφραση “ο τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία” μιλώντας για την προώθησή του από την εταιρία του Χρυσού, την οποια φυσικά ανέμεναν στη Θράκη για να εφαρμόσουν σύγχρονες μεθόδους marketing στον εν λόγω τομέα.

Τα συμπεράσματα, θετικά ή άρνητικά, ανήκουν στην τοπική κοινωνία.

Η ανακοίνωση:

Είναι κοινή παραδοχή ότι ο Τουρισμός στην Θράκη αποτελεί την μεγάλη μας εφεδρεία, την δραστηριότητα που μπορεί να δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα οικονομικής ύφεσης και ανεργίας που μαστίζει την περιοχή μας. Η αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων και η ανάδειξη της Θράκης ως τουριστικού προορισμού για ολόκληρο τον χρόνο, δυστυχώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των επαγγελματιών του χώρου, δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.

Το τουριστικό marketing και η οργανωμένη προβολή της περιοχής, η καθιέρωση διακριτού ονόματος (branding) και οι στοχευμένες κινήσεις στις αγορές που μας ενδιαφέρουν, αποτελούν ακόμη και σήμερα επιθυμητούς στόχους που αγγίζουν τα όρια της ουτοπίας για τους ανθρώπους του Τουρισμού. Οι συνεχείς παρεμβάσεις του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης για ορθολογική και επαγγελματική αξιοποίηση των πόρων που είναι κατά καιρούς διαθέσιμοι ελάχιστα εισακούονται.
Παρ’ όλα αυτά για μας, η πρόκληση της κρίσης είναι και δυνατότητα για την «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού να συμβάλλει αποφασιστικά στην υπέρβασή της. Είναι αδήριτη ανάγκη οι δράσεις και πολιτικές ενίσχυσης και ανάπτυξης του τουρισμού με στόχο την ανάδειξη και κατοχύρωση της Θράκης ως τουριστικού προορισμού να έχουν ολοκληρωμένο, στοχευμένο και επιστημονικό χαρακτήρα.
Προς αυτή την κατεύθυνση ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης αναζητεί μεταξύ όσων δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας τις συνέργειες εκείνες που μπορούν με οποιοδήποτε τρόπο να συμβάλουν στην επίτευξη των παραπάνω στόχων. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζουμε το χορηγικό πρόγραμμα της εταιρίας «ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε.», στο οποίο περιλαμβάνεται η δημιουργία πρότυπου διαφημιστικού – προωθητικού υλικού υψηλής ποιότητας και επαγγελματικών προδιαγραφών για την περιοχή μας, με στόχο την προσέλκυση τουριστών από τις αγορές στόχους του εξωτερικού, αλλά και ειδικές ομάδες της Ελλάδας.
Ελπίζουμε ότι στο άμεσο μέλλον και άλλοι φορείς θα συμπορευτούν στην προσπάθεια που ξεκινάμε και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία των «ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΩΝ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε.» θα αποτελέσει την αφορμή για την αφύπνιση της τοπικής κοινωνίας. Ένα σύγχρονο μοντέλο τουριστικού marketing αρχίζει επιτέλους να υλοποιείται στον τόπο μας. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να έχει διάρκεια, συνέπεια και συνέχεια. Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης θα είναι και πάλι μπροστά σε μια τέτοια πρόσκληση – πρόκληση.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr