Τo «The Purge» επιστρέφει για να σπείρει τον τρόμο και την αναρχία

31 Μαρτίου 201412:00

Η ερώτηση είναι εύκολη; Τι κάνεις όταν το χαμηλού προϋπολογισμού θριλεράκι σου φέρνει εισπράξεις 90 εκατομμυρίων στο παγκόσμιο μποξ όφις; Φυσικά, γυρίζεις σίκουελ. Άμεσα. Κι έτσι συμβαίνει με το «The Purge», την αναπάντεχη επιτυχία του Τζέιμς ΝτεΜόνακο, που με τη στήριξη της Universal επιχειρεί μια δεύτερη βουτιά στον κόσμο του εγκλήματος και της αναρχίας. Που, σύμφωνα με το βασικό concept της ταινίας, για δώδεκα ώρες τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει.

Στο «The Purge: Anarchy»,  δε βλέπουμε πια τον Ίθαν Χοκ, αλλά τον Φρανκ Γκρίλο σε μια ιστορία με αναλογίες πάντως με το πρώτο φιλμ.

Σύμφωνα με την πλοκή στο προσεχές μέλλον της παρηκμασμένης αμερικανικής κοινωνίας, οι αρχές έχουν δοκιμάσει τα πάντα, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν το έγκλημα. Σε μια ακραία προσπάθεια αντιμετώπισης κάθε παράνομης δραστηριότητας, για δώδεκα ώρες κάθε χρόνο οι νόμοι αναστέλλονται, η επιβολή της δημόσιας τάξης παγώνει, κάθε όργανο ασφαλείας και προστασίας των πολιτών απαγορεύεται να επέμβει ο,τι κι αν συμβεί και τα κακοποιά στοιχεία μπορούν να βασιλεύσουν ανενόχλητα σε μια νύχτα που προορίζεται να λειτουργήσει ως δικλείδα ασφαλείας του συστήματος. Και κατά ένα περίεργο τρόπο λειτουργεί – τουλάχιστον στο σύμπαν που περιγράφει η ταινία. Οι δείκτες της εγκληματικότητας κατεβαίνουν, η ανεργία περιορίζεται και ο κόσμος συνυπάρχει αρμονικά, με εξαίρεση το επικίνδυνο δωδεκάωρο.

Αυτήν τη φορά ο κεντρικός ήρωας δεν ανήκει ξεκάθαρα στους «καλούς». Ο Γκρίλο υποδύεται έναν εκτελεστή που περιμένει τη νύχτα του τρόμου για να πάρει την εκδίκησή του από άγνωστους εχθρούς, αλλά στην πορεία, όταν τα πράγματα ξεφεύγουν από κάθε πλαίσιο και η πόλη μοιάζει να μπαίνει σε εμπόλεμη κατάσταση από την ανεξέλεγκτη δράση συμμοριών και εγκληματιών, κάνοντας τις 12 ώρες να φαίνονται ατελείωτες, καταλήγει να υπερασπίζεται απροστάτευτους πολίτες.

Το τρέιλερ, με την ίδια ατμόσφαιρα παράνοιας και φόβου που ανέδυε και η πρώτη ταινία, βαδίζει ακριβώς στα βήματά τής προηγούμενης επιτυχημένης συνταγής με στόχο και πάλι την εμπορική επιτυχία.

purge2

Πηγή : e-go.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr