Πτώση της θερμοκρασίας-Έρχονται χιόνια και παγωνιά

28 Νοεμβρίου 201616:08

Νέο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου μέχρι την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα προβλέπει:

Δευτέρα (28-11-16):

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Βόρειο και ανατολικού Αιγαίου και το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της βόρειας χώρας και τη νύχτα σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (υψόμετρο από 500 έως 700 μέτρα!)

Την Τρίτη (29/11/2016):

1. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές:

  • της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο (κάτω από 300 μέτρα)
  • ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς και της Εύβοιας (ενδεικτικό υψόμετρο 300 έως 500 μέτρα). Στην Αττική θα χιονίσει στα ορεινά κυρίως της νύχτα προς Τετάρτη, οπότε είναι πιθανό να χιονίσει και στα βόρεια προάστια (από τα 500 μέτρα).

2. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο (εκτός της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

4. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμου 8 και 9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο

4. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση (8 με 10 βαθμούς κατά τόπους)

Την Τετάρτη (30/11/2016):

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν:

  • στα πεδινά της Μακεδονίας, της Θράκης της Θεσσαλίας και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου (κάτω από 200 μέτρα υψόμετρο)
  • σε ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και την Κρήτη καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων, της Πελοποννήσου, και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (από 400 έως 600 μέτρα υψόμετρο)

2. Ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νοτιοανατολικά το πρωί

3. Βορειοανατολικοί άνεμοι που θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ

4. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα με παγετό τη νύχτα προς Πέμπτη (1/12/2016) σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα.

Πάντως τα φαινόμενα θα σταματήσουν στη δυτική και βόρεια χώρα και σταδιακά ως το βράδυ θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές και θα εξασθενήσουν.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr