Το ψωμί είναι ψημένο και τραγανό, οι πιπεριές ωραιότατα γλυκές και η ελαφριά γεύση του σκόρδου η έκπληξη
{loadposition likebox} {loadposition tweet}
ΥΛΙΚΑ
Για 4-8 άτομα ως ορεκτικό
5 ψημένες πιπεριές φλωρίνης σε ελαιόλαδο (βλέπε συνταγή πιπεριές φλωρίνης) και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1 χωριάτικη μπαγκέτα ψωμί
6 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρέστε τις γωνίες από το ψωμί και κόψτε το σε φετούλες πάχους 2 εκατοστών. Σε ένα μπωλ ανακατέψτε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και με ένα πινέλο αλείψτε τη μια πλευρά του κάθε ψωμιού. Τοποθετήστε τα ψωμάκια σε λαδόκολλα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στο grill στους 200οC, έως ότου αποκτήσουν ένα χρυσό- καφέ χρώμα. Βγάλτε τα από το φούρνο και τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί, μέχρι να κρυώσουν.
Πάνω σε κάθε φέτα ψωμί βάλτε πιπεριές, αλατίστε και γαρνίρετε με το μαϊντανό.
Αλίκη Μάρα- Σαχίνη
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;