dimotik_proedreio_avg_11

Τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου για ΑΤΕ και Υπηρεσίες

12 Αυγούστου 201105:58

dimotik_proedreio_avg_11Δόθηκαν στη δημοσιότητα από το γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου τα δύο ψηφίσματα, στα οποία κατέληξε ομόφωνα το σώμα και αφορούν την πιθανότητα απομάκρυνσης της ΑΤΕ Σταυρούπολης καθώς επίσης και για την πραγματοποιηθείσα ή φημολογούμενη αποψίλωση υπηρεσιών στα όρια του Δήμου. Αναλυτικά τα δύο κείμενα αναφέρουν:

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης

Σύμφωνα με ασφαλείς και επιβεβαιωμένες πληροφορίες η ΑΤΕ BANK προτίθεται πέραν των άλλων να σταματήσει την λειτουργία του καταστήματός της στην Σταυρούπολη Ξάνθης.

Επειδή το κατάστημα αυτό στον οδικό άξονα 90 χιλιομέτρων Ξάνθης Δράμας, αποτελεί σημαντικότατο κόμβο συναλλαγής των κατοίκων όλης της ορεινής παρανέστιας περιοχής, αλλά εξυπηρετεί και τους κατοίκους τριών νομών Ξάνθης Καβάλας και Δράμας.

Επειδή στη ίδια περιοχή δεν λειτουργεί κανένα κατάστημα άλλης τράπεζας.

Επειδή  είναι δύσκολη έως παντελής  –  ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες  –  η μετακίνηση γερόντων, συνταξιούχων, κτηνοτρόφων, γεωργών, εργατών, υλοτόμων, οικοδόμων, μελισσοκόμων, επιχειρηματιών, υπαλλήλων, φαρμακοποιών, στρατιωτικών,  επαγγελματιών  που δραστηριοποιούνται στον αγροτουρισμό, ακόμα και ομογενών κατοίκων εξωτερικού, κ.λ.π. στην πόλη της Ξάνθης για συναλλαγή.

Επειδή θα προκαλέσει τεράστια  αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής, αισθανόμενοι ότι εγκαταλείπονται από το κράτος και για πολλούς άλλους λόγους.

Επειδή η  ΑΤΕ BANK στεγάζεται σήμερα στην Σταυρούπολη Ξάνθης σε ιδιόκτητο κτίριο, εξυπηρετώντας άριστα τους πελάτες της με δύο μόνο υπαλλήλους και επειδή πιστεύουμε ότι το κλείσιμο του εν λόγω καταστήματος θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα επιχειρεί να λύσει.

Επειδή το ενδεχόμενο κλείσιμο του καταστήματος, θα επιφέρει καίριο πλήγμα στην κοινωνική συνοχή της περιοχής αλλά και στην πολυπόθητη για την εποχή μας οικονομική της ανάπτυξη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης ομόφωνα στη συνεδρίασή του στις 8-8-2011 αποφάσισε να ζητήσει από την διοίκηση της ΑΤΕ να εκτιμήσει όλες τις παραμέτρους του ζητήματος και από κάθε αρμόδιο την συνδρομή του ώστε να αποτραπεί η διακοπή λειτουργίας του καταστήματος της ΑΤΕ BANK στην Σταυρούπολη Ξάνθης.

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στην Διοίκηση της ΑΤΕ BANK, στον κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στον κ. Πρωθυπουργό της Κυβέρνησης, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στον κ. Υπουργό Οικονομικών, στον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στους κ. Βουλευτές Ξάνθης και στα Μ.Μ.Ε. 

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης στην συνεδρίασή του στις 8-8-2011, θεωρεί ότι :

Η υποβάθμιση του 412 Γ.Ν.Σ και η μετάπτωσή του σε ΗΣΝΔ, η κατάργηση του 557 Τ.Π. ως Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Σταυρούπολη Ξάνθης και η ενδεχόμενη μετατροπή του σε Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών, η μεταφορά του Στρατολογικού Γραφείου Ξάνθης στην Κομοτηνή σε συνδυασμό μάλιστα και με το κλείσιμο των Συνεταιριστικών Εργοστασίων αλλά και αρκετών ιδιωτικών επιχειρήσεων, θα οδηγήσουν την περιοχή της Ξάνθης σε μαρασμό.

Στα παραπάνω ήδη, αληθινά  και δυσοίωνα  για την περιοχή, προστίθενται σήμερα και η εκ πληροφοριών κατάργηση ή μετακίνηση του Στρατοδικείου Ξάνθης από την έδρα του Δ.Σ.Σ., η μελλοντική παύση λειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης και το ενδεχόμενο υποβάθμισης του Αστυνομικού Τμήματος Σταυρούπολης.

Εκφράζουμε τις έντονες ανησυχίες των συμπολιτών μας και ζητούμε από την  Πολιτεία να επανεξετάσει τις καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή μας από τυχόν λήψη λανθασμένων αποφάσεων. 

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί, στον κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στον κ. Πρωθυπουργό της Κυβέρνησης, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας, στον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στους κ. Βουλευτές Ξάνθης και στα Μ.Μ.Ε. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr