Ψήφισμα για τα μεταλλαγμένα υιοθέτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από πρόταση της Οικολογίας-Αλληλεγγύης

20 Ιουνίου 201401:52
Στην κατάθεση πρότασης ψηφίσματος προς το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ή μεταλλαγμένα) προέβη εψές η επικεφαλής του συνδυασμού Οικολογία Αλληλεγγύη και εκ νέου εκλεγείσα περιφερειακή σύμβουλος κα Κατερίνα Γεροστεργίου, το οποίο και έγινε ομόφωνα αποδεκτό από τους Συμβούλους. Αφορμή για την κίνηση αυτή ήταν η πρόταση του υπουργού ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη σχετικά με τα «μεταλλαγμένα» η οποία υιοθετήθηκε στη Σύνοδο των Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ  που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο.

Η κα Γεροστεργίου δήλωσε ότι η ²ελευθερία² των κρατών μελών να περιορίζουν ή να επιτρέπουν την καλλιέργεια Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών  βρίσκεται σε αντίθεση με τη λειτουργία της ΕΕ, θα ανοίξει την πόρτα στην είσοδο μεταλλαγμένων και θα δημιουργήσει στρεβλώσεις ανταγωνισμού στην αγορά. Είναι κακή και επικίνδυνη γιατί βάζει τα μεταλλαγμένα από την πίσω πόρτα στο χωράφι και το πιάτο μας.
Το ψήφισμα κατέληξε στην εξής απόφαση «Το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ δηλώνει για ακόμα μια φορά ότι δεν θα επιτρέψει την καλλιέργεια ΓΤΟ στην Περιφέρεια ΑΜΘ και αρνείται ναμετατραπεί η καλλιεργήσιμη γη της σε εργαστήριο των πολυεθνικών της Βιοτεχνολογίας και οι αγρότες έρμαια εκμετάλλευσής τους.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr