Ψάχνουν το κρυμμένο οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής ακόμα και σε μοναστήρια

6 Οκτωβρίου 201319:31

Απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη τη χώρα σαρώνονται όλα τα πιθανά και απίθανα σημεία όπου μπορεί να βρίσκεται κρυμμένο το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής, οι αρχές ανοίγουν ακόμα και πόρτες μοναστηριών που ίσως κρατούν φυλαγμένο το πολεμικό μυστικό της οργάνωσης.

Οι αρχές φέρονται να ρίχνουν το βάρος της έρευνας και στις καταγγελίες Βρετανού υπηκόου σχετικά με ένα περίεργο οπλοστάσιο χιλιάδων λειτουργικών όπλων που “χρεώνεται” στον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, ο οποίος καταζητείται για την υπόθεση της τράπεζας FBB, για την οποία έχει ήδη προφυλακιστεί ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έδωσε εντολή να διερευνηθεί ο πιθανός συσχετισμός των καταγγελιών για το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής με εκείνες που αφορούν το αντίστοιχο “φορτίο” που αποδίδεται στον Αναστάσιο Πάλλη.

Την αναφορά έκανε ο πρώην αξιωματικός του βρετανικού στρατού και κατά το παρελθόν συνεργάτης του Αν. Πάλλη και του προφυλακισμένου Β. Ρέστη, Έντουαρντ Στέισι, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο Βρετανός ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν σε περιοχή της Αττικής κιβώτια με συσκευασμένα όπλα που έχουν σχέση με τη δράση της οργάνωσης και ανήκουν στον καταζητούμενο επιχειρηματία Αν. Πάλλη, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Τον περασμένο Απρίλιο είχε καταθέσει στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ότι ο Αναστάσιος Πάλλης είχε αποθηκεύσει σε χώρο στο Κορωπί 4.000 αυτόματα πολεμικά τυφέκια τύπου G3, AK47 (σ.σ. καλάσνικοφ), κ.α.

“Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων της επικαιρότητας στην Ελλάδα και των ερευνών που διενεργούνται από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές για την ανακάλυψη κρυμμένου παράνομου οπλισμού, παρακαλώ όπως συσχετιστεί η κατάθεσή μου που περιέρχεται στην άνωθεν δικογραφία, κατά την οποία ασκήθηκαν διώξεις, με τα οποιαδήποτε ευρήματα των ερευνών προκειμένου να προσδιοριστεί η ύπαρξη ή διαδρομή του παραπάνω οπλισμού” αναφέρει στο έγγραφό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Πηγή: Έθνος

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr