Προβληματίζει Δήμο Ξάνθης και μελετητές η απώλεια του πάρκινγκ στο ΙΚΑ. Πρόταση για υπόγειο πάρκινγκ στο Διοικητήριο !

26 Ιανουαρίου 201612:04

Προβληματισμός επικρατεί στο Δήμο Ξάνθης αλλά και στους μελετητές της κυκλοφοριακής μελέτης, λίγο πριν την παράδοσή της, η διαφαινόμενη παύση λειτουργίας του ελεύθερου πάρκινγκ στο χώρο απέναντι από το ΙΚΑ.

Αυτό προκύπτει και από τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης τη Δευτέρα μετά από ερώτηση της παράταξης Ανταμπούφη. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος, η απώλεια 215 θέσεων στάθμευσης είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που προέκυψε λίγο πριν οι μελετητές παραδώσουν την κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, η εξέλιξη αυτή δεν έχει ενσωματωθεί ακόμη στη μελέτη και ο ίδιος είναι σε επικοινωνία να αντιμετωπιστεί το ζήτημα από τους εμπλεκόμενους, παρότι η λειτουργία του χώρου είναι θέμα Περιφέρειας και όχι Δήμου και προέκυψε μετά από ενέργειες της μισθώτριας του δημοτικού πάρκινγκ, για ευνόητους λόγους, όπως ανέφερε.   

20160125_191606

Όπως ακούστηκε για να εξισοροπηθεί η κατάσταση, υπάρχει στις σκέψεις η προσθήκη ενός υπόγειου χώρου στάθμευσης στο πάρκο Διοικητηρίου. Παράλληλα, η πλευρά της αντιπολίτευσης έθεσε τη διάσταση της απώλειας χώρων ελεύθερης στάθμευσης καθώς οι υπόλοιποι σταθμοί αυτοκινήτων είναι ιδιωτικοί.

Έσοδα και έξοδα από το δημοτικό πάρκινγκ

Σε άλλο ερώτημα για τη σύμβαση του Δήμου και την εκμίσθωση του δημοτικού πάρκινγκ σε ιδιώτη και το αίτημα για παροχή στοιχείων για τα έξοδα (για την αποκατάσταση του κτιρίου) και τα έσοδα του Δήμου μέχρι στιγμής ο Δήμαρχος Ξάνθης απάντησε ότι είναι ένα εύστοχο ερώτημα και ήδη ο ίδιος έχει ζητήσει τα σχετικά στοιχεία από τις υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να τα παράσχει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr