ktel_leoforeio

Πρόβλημα με το πάσο για τους μαθητές της ορεινής που φοιτούν στην πόλη.

6 Οκτωβρίου 201116:20

ktel_leoforeioΠρόβλημα με την προμήθεια μαθητικού πάσου για τις μετακινήσεις μαθητών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς παρατηρείται τη φετινή σχολική χρονιά, που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες.

Αρκετοί γονείς, κυρίως από μειονοτικούς οικισμούς της ορεινής ζώνης, έχουν διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι δεν προβλέπεται μαθητικό πάσο για ορισμένες κατηγορίες μαθητών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την ορεινή Ξάνθη που επιλέγουν να φοιτήσουν σε αμιγή ελληνόφωνα σχολεία. Και αυτό γιατί  υπάρχει πρόβλημα με τη νομοθεσία.

Η αρμόδια Διεύθυνση Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων της πόλης, δεν έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν μαθητικό πάσο όταν κάποιος μαθητής δηλώνει ως τόπο κατοικίας την Ξάνθη. Αυτό συμβαίνει γιατί οι γονείς δηλώνουν την πόλη ως τόπο  κατοικίας, προκειμένου να γίνουν τα δεκτά τα παιδιά τους στο σχολείο και να φοιτήσουν σε, θεωρητικά, καλύτερο σχολείο από την ορεινή (αν και η έρευνα του XanthiPress.gr δείχνει ότι κάτι τέτοιο από τη νομοθεσία δεν είναι τελικά αναγκαίο στα Λύκεια, εφόσον δεν υπάρχουν χωροταξικοί περιορισμοί στην επιλογή Λυκείου και ο κάθε μαθητής φοιτεί σε «Λύκειο της επιλογής του» !)

Δίνουν πάσο στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο  αλλά…

Κατά τα άλλα οι γονείς διαμαρτύρονται επειδή για τους μαθητές του Ιδιωτικού Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου διατίθεται μαθητικό πάσο, όμως οι αρμόδιοι διευκρινίζουν ότι οι μαθητές του Μειονοτικού σχολέιου, δηλώνουν την πραγματική τους κατοικία, όταν πρόκειται για χωριό, και δικαιούνται κανονικά να έχουν  πάσο, αφού πιστοποιείται η ανάγκη για καθημερινή μετακίνηση προς το Σχολείο.  Για το ζήτημα ερωτήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ο οποίος επεσήμανε ότι οι αρμόδια Διεύθυνση δεν έχει τη δυνατότητα να εκδώσει πόσο λόγω των δεσμεύσεων του Νόμου. Από την πλευρά της Περιφέρειας πάντως, καταβάλλεται προσπάθεια γα επιλυθεί το θέμα.

 

 

Αντεπίθεση Τσολακίδη και «άδειασμα» Τσιτιρίδη για το Σέλινο

Το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Γιώργος Τσιτιρίδης αρνήθηκε να εγκρίνει την αναβάθμιση του Σελίνου, μέσα από την πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Αβδήρων για το Interreg,επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Δημάρχου του Δήμου Αβδήρων, σε σχέση με τις πρόσφατες καταγγελίες που έγιναν για την καθαριότητα και την κατάσταση στον οικισμό.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, και σε απάντηση όσων έχουν ειπωθεί από τον Γ. Τσιτιρίδη για τα σκουπίδια στον οικισμό του Σελίνου, η δημοτική αρχή των Αβδήρων κάνει λόγο για προσπάθεια του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να εμφανίσει το Δήμο ως τον πιο βρώμικο ενώ χαρακτηρίζει «κροκοδείλια δάκρυα» τις κατηγορίες του Γ. Τσιτιρίδη, επισημαίνοντας την αρνητική ψήφο του ίδιου και συνδυασμού στην έγκριση των δράσεων για ανακαίνιση και αξιοποίηση του ΚΠΕ στο πλαίσιο του Interreg. Παράλληλα, παραθέτει και το σχετικό απόσπασμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου  ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης αναφέρει:

«Συμφωνούμε με το πρόγραμμα εκτός από το μέρος που αφορά την αναβάθμιση

των λυόμενων οικίσκων του Κ.Π.Ε. Σελίνου, γιατί δεν είναι δυνατόν παιδιά ηλικίας

10-15 ετών να φιλοξενούνται για τρεις ημέρες σε λυόμενα σπίτια για λόγους

ασφάλειας και υγιεινής και να βρεθούν για το πρόγραμμα αυτό κανονικές

εγκαταστάσεις κτιρίων π.χ. δημοτικό κατάστημα», Εναντίον της πρότασης είχε ψηφίσει ο ίδιος και τρεις σύμβουλοι της παράταξής του.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αβδήρων:

Ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο μας ξαναχτύπησε. Χωρίς να φροντίσει να ενημερωθεί για τις ενέργειες μας στο θέμα των «RΟΜΑ» οι οποίοι διαβιούν πολλά χρόνια στον οικισμό του Σελίνου, απευθύνθηκε στον τοπικό τύπο προφανώς για να δημιουργήσει εντυπώσεις γιατί αυτό τον ενδιαφέρει.

Τώρα που ως Δήμος κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τον τουριστικό μας προϊόν, κάνει φιλότιμες προσπάθειες οφείλουμε να το ομολογήσουμε, να μας χαρακτηρίσουν «ως τον πιο βρώμικο Δήμο του Νομού μας» ελπίζοντας σε προσωπικά πολιτικά οφέλη.

Όσον αφορά το Κ.Π.Ε. του Σελίνου χύνει κροκοδείλια δάκρυα κατόπιν εορτής. Όταν αυτός και κάποια μέλη της παράταξής του ψήφισαν  όχι στην πρόταση που υποβάλλαμε στο ΙΝΤΕΡΕΓΚ  για αναβάθμιση του κέντρου, με αστείες δικαιολογίες.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr