Πρότζεκτ by Tesla από την Πάτρα μέχρι τον Έβρο – Το σχέδιο για την Ελλάδα

10 Φεβρουαρίου 202011:25

Στις«ηλεκτρικές λεωφόρους» της Ευρώπης θέλει να συµπεριλάβει ο αµερικανικός κολοσσός Tesla τη χώρα µας, καθώς σκοπεύει να εγκαταστήσει 1.500 ταχυφορτιστές σε µια διαδροµή που ξεκινά από την Πορτογαλία, διασχίζει Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα, και καταλήγει στην Τουρκία.

Η Tesla είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο και σημαντικός παράγοντας επιτυχίας είναι το δίκτυο σταθμών φόρτισης με την ονομασία Supercharger.

Το εν λόγω δίκτυο είναι ιδιαίτερα εκτεταμένο στην Αμερική όμως στην Ευρώπη δεν έχει την ίδια έκταση. Εξαίρεση αποτελούν χώρες της κεντρικής Ευρώπης όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Βρετανία και η Ιταλία καθώς και οι σκανδιναβικές χώρες. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τις ανατολικές και τις νότιες χώρες της ηπείρου το δίκτυο είναι αρκετά ανεπαρκές, κάτι που ο επικεφαλής της μάρκας, Ίλον Μασκ, θέλει να αλλάξει.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr