Πρωτοβουλία της Ορειβατικής Λέσχης για τα μονοπάτια της Ξάνθης. Κάλεσμα σε συνάντηση

11 Μαρτίου 201414:00

“Ξάνθη – Λειβαδίτης το μονοπάτι της προσφυγιάς. Βοήθησε μας και εσύ, να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορία” είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης της Ορειβατικής Λέσχης για τη διάσωση των μονοπατιών. Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του ΕΟΣ Ξάνθης που συνιστούσε συντονισμό στο θέμα της σήμανσης των μονοπατιών, η Ορειβατική Λέσχη ανοίγει ένα παραπλήσιο θέμα και καλεί σε συνάντηση στο ΠΑΚΕΘΡΑ την άλλη Τετάρτη 19/3

 Αναλυτικά:

         Τα μέλη της Ορειβατικής Λέσχης Ξάνθης παρά την σύντομη ιστορία ύπαρξής της, κατάφεραν να αναδείξουν και να προβάλουν μονοπάτια τα οποία προυπήρχαν εδώ και αρκετές δεκαετίες και τα οποία με τον τρόπο με τον οποίο συνδέθηκαν κατάφεραν να ενώσουν την πόλη της Ξάνθης με τον ορεινό οικισμό του Λειβαδίτη.

       monopatia xartis  Σεβόμενοι την ιστορία του Νομού μας από τις αρχές της δεκαετίας του 1920, οπότε και κατοικήθηκε ο ορεινός οικισμός του Λειβαδίτη (τότε ήταν γνωστός με την ονομασία «Χαμδιέ») από Καππαδόκες πρόσφυγες, σεβόμενοι τις ψυχές όλων αυτών των ανθρώπων που χιλιοπερπάτησαν αυτά εδώ τα μονοπάτια, καθώς και το γεγονός ότι ούτε η Γη, ούτε τα μονοπάτια, ούτε τα αγαπημένα μας βουνά ανήκουν σε κάποιον (είτε είναι άτομο, είτε σύλλογος), έχουμε καταφέρει για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης μας να δημιουργήσουμε έναν χάρτη μονοπατιών, τον οποίο με την βοήθεια όλων αυτών που αγαπάν το βουνό ή τα συμφέροντά τους προέρχονται από αυτό, έχουμε σκοπό να τον προωθήσουμε όχι μόνο στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και σε όσες περισσότερες χώρες στο εξωτερικό μπορούμε. Είναι καιρός να πάψουμε να συμπεριφερόμαστε σαν να «ντρεπόμαστε» για τη Φύση που μας χάρισε ο Θεός…Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε μια τόσο όμορφη Πόλη που συνδυάζει και Βουνό και Θάλασσα και αυτό θέλουμε να προβάλλουμε προς τα «έξω».

         Γι αυτό λοιπόν η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Ή ΑΛΛΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, καλεί, όλους τους επαγγελματίες (ιδιοκτήτες ξενώνων, εστιατορίων, τουριστικών γραφείων και γραφείων εναλλακτικού τουρισμού) καθώς και οποιοδήποτε φορέα, εθελοντική ομάδα, σύλλογο, ενδιαφερόμενο ή ακόμη και απλό εραστή της Φύσης να συνδράμει στην προσπάθειά μας να αλλάξουμε το σύνθημα της πόλης μας από «Ξάνθη: η πόλη με τα χίλια χρώματα» σε «Ξάνθη: η πόλη με τα χίλια χρώματα και τα χίλια μονοπάτια».           

         Έτσι λοιπόν την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 σας καλούμε στην έδρα του Π.Α.ΚΕ.ΘΡΑ. Μ. Μπότσαρη 20 (πίσω από την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου) στις 19.00 σε μια συνάντηση – ενημέρωση σχετικά με τα μονοπάτια αυτά, καθώς και τα μελλοντικά σχέδια που μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί για να ανεβάσουμε τον εναλλακτικό τουρισμό στην περιοχή μας.    

ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΫΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ…ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΜΑΣ…

Στοιχεία επικοινωνίας:

-email: olxanthis@yahoo.gr Τηλ. Επικοιν. 69483630786948363078 (Γεωργιάδης Βασίλειος), 69774854796977485479 Βρεττός Θεόδωρος, 69722338116972233811 Παγκόπουλος Ηλίας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr