Πρωτοβουλία της Λαϊκής Αντίστασης για τις εξελίξεις στη Ροδόπη.

16 Δεκεμβρίου 201520:49

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκη Αντίσταση Ξάνθης αναφέρει:

Σε κάτεργο θέλουν να μετατρέψουν τη βιομηχανία γάλακτος ΡΟΔΟΠΗ τα αφεντικά του ομίλου Σαράντη. Έτσι, όπως συμβαίνει στο εργοστάσιο της Ρουμανίας, που είναι γι αυτούς πρότυπο, αφού εκεί οι εργάτες δεν έχουν κανένα δικαίωμα, όπως προκλητικά δήλωσαν. Ο κυνισμός τους έφτασε σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να ζητήσουν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν δήλωση ότι αποδέχονται απολύσεις, μείωση μισθών και ωράριο λάστιχο, προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται!!! Και ακόμη να κόψουν κάθε σχέση με το σωματείο, να απομακρυνθούν από κάθε συλλογική δράση. Να αποδεχτούν να γίνουν απλά εργαλεία και μάλιστα αναλώσιμα. Που θα τα πετούν στο δρόμο, όπως πέταξαν ήδη ένδεκα εργάτες και όπως θα πετάξουν, σύμφωνα με τον «προγραμματισμό», άλλους 20-30 ως το τέλος του χρόνου. Σύγχρονοι δούλοι, που δεν θα τολμούν να σηκώσουν κεφάλι, μηχανές αναπαραγωγής της εξουσίας και της κερδοφορίας των αφεντικών.

Έτσι όπως θέλει όλους τους εργαζόμενους συνολικά το κεφάλαιο. Έτσι όπως τους μετατρέπουν τα βάρβαρα μνημόνια που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές του ΔΝΤ και της ΕΕ και εφαρμόζουν πιστά όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι εργαζόμενοι στη ΡΟΔΟΠΗ, ενωμένοι στο σωματείο τους αρνούνται να γίνουν υποτακτικοί και σηκώνουν κεφάλι. Ύστερα από δύο απόλυτα πετυχημένες 24ωρες απεργίες και δύο 4ωρες στάσεις εργασίας, απαντούν στον «πόλεμο» που έχει κηρύξει η εργοδοσία, με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, παλεύοντας για τη δουλειά και τη ζωή των οικογενειών τους.

Ο αγώνας της ΡΟΔΟΠΗΣ πρέπει να δεθεί με τον αγώνα των εργατών της ΚΟΜΟΤΕΞ, που έχουν τα ίδια προβλήματα, και να γίνει αγώνας όλων μας. Των χιλιάδων εργατών που πετάχτηκαν στο δρόμο από τα απανωτά κλεισίματα των εργοστασίων και τις απολύσεις. Των εργαζομένων που υφίστανται την εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία, είτε στα εργοστάσια, είτε στους χώρους της ελαστικής εργασίας και τις εργολαβίες. Της νεολαίας που συνθλίβεται ανάμεσα στην ανεργία και τα 5μηνα.

Στη σημερινή περίοδο της σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, είναι ανάγκη να ξεδιπλωθούν και να ενισχυθούν εστίες αντίστασης και διεκδίκησης. Σημεία αναφοράς για όλους τους εργαζόμενους, όπου θα συγκροτείται η αγωνιστική συνείδηση, θα σφυρηλατείται η ενότητα, θα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις όχι μόνο για ρήγματα αλλά και για την ανατροπή της επίθεσης.

Ο αγώνας της ΡΟΔΟΠΗΣ πρέπει και μπορεί να νικήσει. Η έμπρακτη αλληλεγγύη σε όποιες δράσεις αποφασιστούν από το σωματείο, αλλά και μέσα από πρωτοβουλίες που μπορούν να παρθούν από συνδικαλιστικούς ή πολιτικούς φορείς και επιτροπές, μπορεί να δώσει αποτελεσματικότητα στην απεργία και δύναμη στους απεργούς εργάτες, που έχουν μπροστά τους μια σκληρή μάχη, όχι μόνο με την εργοδοσία, αλλά και με το σύνολο του κρατικού και κυβερνητικού μηχανισμού.

Η νίκη των εργατών της ΡΟΔΟΠΗΣ θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας…

Εκδήλωση – Συζήτηση: «Οι εργατικοί αγώνες και η προοπτική τους. Νίκη                  στον αγώνα των απεργών της Ροδόπης».

Σάββατο 19 Δεκέμβρη, 6:30 μ.μ. στο καφέ «Βυζάντιο»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr