Πρωτοποριακό θεματικό πάρκο γίνεται το Λιμνίο. Παραδίδεται σε λίγους μήνες

22 Ιουλίου 201408:45

Σπουδαίο χαρακτηρίζει το έργο του Λιμνίου ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, που σημειώνει ότι σε λίγους μήνες πρόκειται να παραδοθεί.

Οι εργασίες, ειδικά, τους θερινούς μήνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και η ανάπλαση έχει αρκετές καινοτομίες. Θα υπάρχει φύλαξη, θα υπάρχουν θεματικές ενότητες, ακόμη και για κατοικίδια ενώ θα υπάρχει και μια ενότητα για τα φυτά που υπάρχουν στην περιοχή, άλλες για παιχνίδια με τα στοιχεία της φύσης.

limnio 3Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι τα κάγκελα θα παραμείνουν και μετά την αποπεράτωση του έργου. «Ο πρώτος που αντέδρασε για τα κάγκελα είμαι εγώ» σημειώνει ο Δήμαρχος αλλά αναφέρει ότι οι χώροι αυτοί (όπως και η ανάπλαση του χώρου της πισίνας) πρέπει να είναι περιφραγμένοι και να φυλάσσονται. Κατά τα άλλα θα έχει και μια σειρά από άλλες καινοτομίες αλλά και ποδηλατόδρομο.


Καλειδοσκόπια, βόλτες στο άπειρο και ακουστικά στον πρώην εγκατελειμένο χώρο !

Την εκτίμηση ότι το έργο θα αποπερατωθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνεται στις συμβατικές υποχρεώσεις του εργολάβου που το έχει αναλάβει κάνει και ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής υπηρεσίας Νίκος Σπυριδόπουλος κάτι που διαβεβαιώνει άλλωστε και ο ανάδοχος του έργου.

‘Ήταν ένας εγκατελειμμένος χώρος, που μετατρέπεται από το Δήμο σε θεματικό πάρκο. Ήδη η απορρόφηση των πιστώσεων, συνολικού ύψους 1,3, έχει φτάσει στο 70% αναφέρει. Προχωρά η τελική διαμόρωση και θα παραδοθεί σύντομα στους Ξανθιώτες, εκτιμά ο Νίκος Σπυριδόπουλος. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας Άρης Πιαλόγου  αναφέρει ότι στο τέλος του Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη το έργο θα παραδίδεται.  “Καλειδοσκόπια, βόλτες στο άπειρο, ακουστικά και άλλες καινοτομίες, δεν είναι συνηθισμένες στην Ελλάδα” σημειώνει.

limnio 1 limnio 4 limnio 2

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr