Πρωτομαγιά: Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. – Μπλόκα και «τσουχτερά» πρόστιμα

27 Απριλίου 202009:35

Στο ίδιο μήκος κύματος με τα μέτρα που ελήφθησαν την περίοδο τουΠάσχα θα κινηθεί ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Πρόκειται για ένα τριήμερο, το οποίο χαρακτηρίζεται κρίσιμο από τους ειδικούς λοιμωξιολόγους και την Πολιτική Προστασία. Και αυτό διότι θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την επαρχία, λίγο πριν από την έναρξη της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού.

Γι’ αυτό και ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος στην προετοιμασία του σχεδίου που θα μπορούσε να έχει την κωδική ονομασία… «δεν πιάνουμε τον Μάη». Βασικό κομμάτι του σχεδιασμού αφορά στο «σφράγισμα» των διοδίων και όλων των παράδρομων των Εθνικών Οδών. Όπως έγινε και την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, κανένα όχημα δεν θα διέρχεται από τους σταθμούς διοδίων χωρίς έλεγχο.

Στόχος  είναινα περιοριστούν και οι άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές όπου πολλοί έχουν εξοχικές ή παραθεριστικές κατοικίες, αλλά και για την αποφυγή συγκεντρώσεων σε άλση, παραλίες και άλλα μέρη πιθανών συναθροίσεων.

Στο τραπέζι βρίσκεται και πάλι το ενδεχόμενο λήψης μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας όπως αυτά που ζήσαμε το τριήμερο του Πάσχα, δηλαδή πιο«τσουχτερά» πρόστιμαγια μετακίνηση ακόμη και στην ίδια περιφερειακή ενότητα και εξονυχιστικόςέλεγχος των μετακινήσεων τύπου «Β4» που αφορούν παροχή βοήθειας σε άτομο.

Το βάρος θα πέσει σε περιοχές όπως Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Ραφήνα, Λαύριο, Σούνιο κ.ά. όπου θα υπάρχουν δεκάδες μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ.

Συνολικά περίπου 3.000 αστυνομικοί θα απασχοληθούν στα μέτρα για τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων, ενώ ιδιαίτερα εμφανής θα είναι και η παρουσία περιπολικών και μηχανών σε κομβικά σημεία που οδηγούν προς τα Μεσόγεια.

Σε «κλοιό» θα τεθούν επίσης Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός, παραλιακή ζώνη και ο Πειραιάς.

Εντατικοί θα είναι για ακόμη μία φορά οι αστυνομικοί έλεγχοι σε Εθνικές Οδούς (παράδρομους και παλαιές), Αττική Οδό, μεγάλους οδικούς άξονες όπως Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Πάρνηθος, Πεντέλης, Υμηττού, Βάρης-Κορωπίου, Αθηνών-Σουνίου, Μεσογείων, Ποσειδώνος κ.ά.

Εκτός αυτού,περιπολίες με μεγάφωνα θα γίνονται στις πόλεις για τηναποφυγή «μαζώξεων» για γλέντια σε αυλές σπιτιών, πυλωτές και ταράτσες. Σε ισχύ βρίσκεται η απαγόρευση για συνωστισμό άνω των 10 ατόμων. Πηγές από την Πολιτική Προστασία σημειώνουν ότι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, το συγκεκριμένο τριήμερο θα είναι το πιο κρίσιμο των επόμενων μηνών.

 

ethnos.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr