Πρώτο «τεστ» για 206.000 δημοσίους υπαλλήλους

8 Μαΐου 201309:16

Ερωτηματολόγιο για το προφίλ της θέσης στην οποία υπηρετούν καλούνται να απαντήσουν τις επόμενες ημέρες 206.000 υπάλληλοι υπουργείων, ένστολοι και εκπαιδευτικοί. Στη συνέχεια θα μπουν στο μικροσκόπιο τα προσόντα τους και θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους.

Σύμφωνα με τα Νέα, σε διαθεσιμότητα θα μπαίνουν οι υπάλληλοι που υπολείπονται σε προσόντα ή σε περίπτωση που υπάλληλος άλλης υπηρεσίας έχει καταλληλότερα προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση.

Από τις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο θα αντληθούν στοιχεία ώστε στη συνέχεια να γίνει ακριβής περιγραφή των θέσεων εργασίας που απαιτούνται για τη λειτουργία κάθε οργανικής μονάδας.

Η διαδικασία της σύνταξης των περιγραμμάτων θέσεων θα συνδυαστεί με την καθιέρωση των νέων οργανογραμμάτων στους φορείς του δημοσίου, βάσει των οποίων προβλέπεται δραστική μείωση – κατά μέσο όρο 50%.

Μέσω της διαδικασίας αυτής θα καλυφθεί και η δέσμευση έναντι της τρόικας για υπαγωγή σε κινητικότητα και διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλων έως το τέλος του έτους, εκ των οποίων οι 12.500 πρέπει να βρεθούν έως το τέλος Ιουνίου.

Πάντως, την πόρτα της εξόδου θα δουν ορισμένοι από αυτούς μετά τη συμπλήρωση του 12μηνου που προβλέπει η διαθεσιμότητα και εφόσον δεν έχει βρεθεί άλλη θέση για να τοποθετηθούν.
πηγή: www.agelioforos.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr