Πρώτη συνεδρίαση για το Δ.Σ. του Δημοτικού Ραδιοφώνου. Ομόφωνα ζητούν την παράταση λειτουργίας για 20 χρόνια

16 Οκτωβρίου 201411:00

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε την Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης με τη νέα του σύνθεση.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας, αποφασίστηκε να γίνει εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για να παραταθεί η λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου για τα επόμενα 20 χρόνια.

Στην προηγούμενη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου, και με τη συμπλήρωση των 20 ετών, το θέμα συζητήθηκε λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, με αποτέλεσμα να δοθεί παράταση  μέχρι τις 14 Μαρτίου 2015, προκειμένου η νέα Δημοτική αρχή να λάβει την οριστική απόφαση.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη ανάμεσα στα μέλη του Δ.Σ. που εκδήλωσαν τη σαφή πρόθεσή τους για διατήρηση του χαρακτήρα και της φυσιογνωμίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου και της συνέχισης της προσφοράς του προς την κοινωνία, όπως ανέφερε εξαρχής και ο νέος Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Μιχάλης Λομβαρδέας.

Στο Ράδιο-Πάρκο ψηφιακός πομπός της ΝΕΡΙΤ

Στην ίδια συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΕΠΘΕ αποφάσισε την ικανοποίηση του αιτήματος της ΝΕΡΙΤ να εγκαταστήσει πομπό ψηφιακής μετάδοσης στον οικίσμο του Δημοτικού Ραδιοφώνου στο Ράδιο-Πάρκο.

Υπήρξε ένας προβληματισμός για τη ΝΕΡΙΤ, λόγω του πολιτικού φορτίου που φέρει μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά όπως κατέστη σαφές, πρόκειται για τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, γεγονός που δημιουργεί την υποχρέωση να διευκολυνθεί λόγω του δημόσιου χαρακτήρα της . Άλλωστε, όπως σημείωσαν  μέλη του Δ.Σ., οι υποδομές της κρατικής τηλεόρασης θα περάσουν στο μέλλον στην ΕΡΤ, στην περίπτωση που ανασυσταθεί.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr