sxoleio_3o

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στους Δασκάλους, δεύτερη η Παρέμβαση, τρίτη η ΠΑΣΚ !

1 Δεκεμβρίου 201104:11

sxoleio_3oΜε μείωση της συμμετοχή που αποτυπώθηκε στην πτώση της ΠΑΣΚ που έμεινε

Τρίτη δύναμη, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. στο διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης. Η ΔΑΚΕ παραμένει πρώτη δύναμη με ποσοστό 42,8 % ενώ η ΠΑΣΚ εισέπραξε ουσιαστικά όλη την μείωση της συμμετοχής, σε σχέση με την περυσινή αφού έμεινε τρίτη δύναμη, με μικρή διαφορά πίσω από την Αυτόνομη Παρέμβαση. Το ΠΑΜΕ θα εκπροσωπείται για πρώτη φορά με μία έδρα στο Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου .

 

2010

2011

Ποσοστά

έδρες

ψήφισαν

769

685 (-84)

 

Άκυρα/λευκά

73

62 (-11)

έγκυρα

696

623 (-66)

ΔΑΚΕ

281

267(-14)

42,8%  (+2,5%)

3 έδρες (3)

Αυτόνομη παρέμβαση

176

175(-1)

28,2% (+2,5%)

2 έδρες (2)

ΠΑΣΚ

178

118(-60)

18,9% (-6,5%)

1 έδρα (2) 

ΕΣΑΚ ΔΕΕ –Σ (ΠΑΜΕ)

61

63 (+2)

10,1% (+1,5%)

 

Σχόλια από το ΠΑΜΕ για τις εκλογές

Για τα αποτελέσματα, εξέδωσε ήδη ανακοίνωση το ΠΑΜΕ που επισημαίνει ότι «Η επιτροπή εκπαιδευτικών Ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους  που στηρίξανε το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ ΔΕΕ – Σ στις εκλογές τις 30.11 για το Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης. Οι ταξικές δυνάμεις  στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ξάνθης για πρώτη φορά αποκτούν εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του συνδικάτου», αναφέρει  μεταξύ άλλων συνεχίζει

            «Οι ανάγκες της εποχής για συνδικάτα όπλα των εργαζομένων στα χειρότερα που είναι μπροστά απαιτούν ωστόσο ριζική ανατροπή των συσχετισμών στα πρωτοβάθμια σωματεία, μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις συλλογικές διαδικασίες, κάτι που δεν εκφράστηκε στην τακτική γενική συνέλευση. Θετικό στοιχείο η ομόφωνη υιοθέτηση ψηφισμάτων ταξικής αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα του νομού και ηθικής και υλικής ενίσχυσης των απεργών χαλυβουργών της Ελευσίνας που για 30 μέρες συνεχίζουν τον σκληρό απεργιακό τους αγώνα. Το νέο Δ.Σ. πρέπει άμεσα να υλοποιήσει την απόφαση της Γ.Σ. για υλική στήριξη των απεργών χαλυβουργών.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέσα και έξω από το Δ.Σ. το επόμενο διάστημα θα έχουν ως προτεραιότητα τα παρακάτω ζητήματα.

ŸΟύτε ένα ευρώ από την τσέπη της λαϊκής οικογένειας για τις λειτουργίες της εκπαίδευσης. Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

ŸΑποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία με κρατική ευθύνη.

ŸΠαύση πληρωμών από τις σχολικές επιτροπές για τις πρώην ΔΕΚΟ και διαγραφή των μέχρι σήμερα χρεών.

Κανένα σχολείο να μη μείνει χωρίς θέρμανση.  Απαλλαγή ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές, που αφορούν τις δαπάνες για προμήθεια αναλωσίμων (δεν είναι δυνατόν να έχουν απαλλαγή ΦΠΑ οι πρεσβείες και όχι τα σχολεία!). Ρύθμιση εδώ και τώρα για αφορολόγητο πετρέλαιο (προνόμιο που έχουν οι εφοπλιστές, αλλά όχι τα σχολεία!) σ’ όλα τα σχολεία για το τρέχον έτος.

ŸΆμεση αντιμετώπιση των κρουσμάτων υποσιτισμού των παιδιών της λαϊκής οικογένειας που ήδη εκδηλώνονται και θα ενταθούν. Να βγει έκτακτο κρατικό κονδύλι για τους Δήμους έτσι που να παρέχεται ένα γεύμα (π.χ.σάντουιτς, γάλα, χυμός) σε όλα τα παιδιά.

ŸΆμεση επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών. Δωρεάν συγκοινωνίες για τους μαθητές.

ŸΝα αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος που τοποθετεί όλους τους αναπληρωτές στο ΜΚ 18.

ŸΚαμιά απόλυση-καμιά εφεδρεία. Άμεσο κλείσιμο-κατάληψη δημοσίων υπηρεσιών μόλις ανακοινωθούν.

ŸΝα μην υλοποιηθεί αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση σε δημοτικά – νηπιαγωγεία

èΚλεισίματα δρόμων, καταλήψεις, διαδηλώσεις σε Δημαρχεία, κλείσιμο σχολείων μαζί με γονείς, μαθητές, όλο το λαό, μόλις διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει πετρέλαιο, ρεύμα, νερό.

èΆμεση κινητοποίηση κάθε σχολείου σε κάθε κρούσμα υποσιτισμού, σε κάθε κρούσμα κοψίματος ρεύματος σε οικογένεια μαθητή.

èΣυλλογική οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών της ΔΕΗ. Βάζουμε λουκέτο στα ρολόγια. Οργανώνουμε ομάδες επανασύνδεσης του ρεύματος! Δεν αφήνουμε μόνο του κανένα συνάδελφο, κανένα γείτονα που δεν μπορεί να πληρώσει. Καλούμε τους εργαζόμενους στα συνεργεία της ΔΕΗ και στα εργολαβικά συνεργεία να μην προχωρήσουν σε καμιά επιχείρηση διακοπής ρεύματος. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr