Πρώτη μέρα λειτουργίας για το νέο Δημαρχείο της Ξάνθης. Ολοκληρώθηκε η μετακόμιση (video)

27 Αυγούστου 201312:01

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης το νέο Δημαρχείο της Ξάνθης, στην κεντρική πλατεία ενώ το ιστορικό κτίριο της Παλιάς Πόλης, για πρώτη φορά μετά από 85 χρόνια μένει άδειο!

Από το πρωί οι πολίτες εξυπηρετούνται κανονικά για όλες τις υπηρεσίες ενώ, όπως σημειώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης, η εξυπηρέτηση είναι καλύτερη καθώς σε μία μεγάλη αίθουσα είναι συγκεντρωμένες όλες οι υπηρεσίες. Πάντως, αναφέρει, ότι όλα έγιναν με βάση το σχεδιασμό που υπήρξε και από την πρώτη στιγμή οι υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά στο νέο κτίριο.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Δήμου Μαρία Σπανού, ο κόσμος ταλαιπωρήθηκε ελάχιστα από αυτή τη μετακόμιση. «Δημαρχείο 85 ετών μεταφέρθηκε σε τρεις μέρες σε ένα νέο χώρο» αναφέρει και προσθέτει ότι εκτός από τα γραφεία και τις υπηρεσίες μεταφέρθηκε και το μεγαλύτερο μέρος του αρχείου από τα υπόγεια του Παλιού Δημαρχείου αφού ο νέος χώρος υπερτερεί σημαντικά στις ανέσεις και τις συνθήκες που έχει στο υπόγειό του (πρώην θησαυροφυλάκιο).

Open Office για Δημήτρη Μπένη και Μαρία Σπανού

Στο νέο κτίριο, εκτός από τις υπηρεσίες που υπήρχαν στο παλιό μεταφέρονται το γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου και η Νομική Υπηρεσία, που συστεγάζονταν στο γραφείο Προσωπικού, επί της Ορφέως,  και θα βρίσκονται στο δεύτερο όροφο δίπλα στο γραφείο του Δημάρχου (που δεν είναι ακόμη πλήρως έτοιμο). Οι υπηρεσίες που δεν έχουν άμεση επαφή με τους πολίτες βρίσκονται στον ημιόροφο του κτιρίου.

dimarxeio neo mpenis spanouΤο εντυπωσιακό στο νέο κτίριο είναι ότι το γραφείο της Διευθύντριας αλλά και του Αντιδημάρχου Διοικητικού Οικονομικού, είναι ανοιχτά και είναι στο ισόγειο, μέσα στο χώρο, όπου εξυπηρετούνται οι δημότες. Για την ενδιαφέρουσα αυτή συνύπαρξη της Διευθύντριας του Δήμου και του πολιτικού προϊστάμενου, στον ίδιο χώρο με τους υπαλλήλους και τους δημότες, ο Δημήτρης Μπένης, σημείωσε μιλώντας στο XanthiPress.gr ότι χρειάζεται χρόνο για να φανεί πως θα λειτουργήσει η καινοτομία.
dimarxeio neo panoramiko kalokairidimarxeio neo exoteriko 1  dimarxeio neo dimotes 2 dimarxeio neo mpenis spanou dimarxeio neo dimotes dimarxeio neo ypiresies dimarxeio neo 800

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr