Πρώτη ήττα Μητσοτάκη στην Θράκη από το Τουρκικό Προξενείο

30 Οκτωβρίου 201620:21

Στη θέση του Περιφερειάρχη που έμεινε κενή με τον θάνατο του Γιώργου Παυλίδη εκλέχτηκε ο Χρήστος Μέτιος. Στην ψηφοφορία που έγινε την Κυριακή ο νέος Περιφερειάρχης επικράτησε του Κώστα Ζαγναφέρη ο οποίος μέχρι λίγα εικοσιτετράωρα πριν την εκλογή φαινόταν πως είχε την στήριξη της Πειραιώς.

Τι άλλαξε για την Νέα Δημοκρατία;

Για το προξενείο η νέα εκλογή περιφερειάρχη ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να έχει επιπλέον ενεργό ρόλο στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης. Αυτό θα το πετύχαινε με τον τρόπο που κάνει πάντα όσο αφορά τον Δήμο Κομοτηνής, δεν διεκδικεί άμεσα αλλά δίνει στήριξη με αντάλλαγμα θέσεις κλειδιά των συμβούλων. Αυτό ακριβώς θα δούμε και την επόμενη ημέρα στην Περιφέρεια.

Για να γίνει αυτό θα έπρεπε να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη της Νέας Δημοκρατίας και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το πλεονέκτημα που θεωρούσε το κόμμα ότι έχει ο Κ.Ζαγναφέρης, πως θα πρόκειται για έναν περιφερειάρχη όπου ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές δεν θα μπορούσε να του προσάψει τίποτε απολύτως και κατ επέκταση και στην επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, κατέρρευσε σε μια νύχτα

Αιτία και πάλι  είναι οι επερχόμενες εκλογές. Η ιστορία δείχνει ότι το Τουρκικό Προξενείο είναι πάντα με την παράσταση νίκης και κατευθύνει εκεί τους ψήφους ώστε να έχει πάντα εκπροσώπηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Με την διαφαινόμενη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στην Θράκη (ακόμα και μέσα στην μειονότητα) θέλει να είναι με τον επόμενο πρωθυπουργό που θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να το πετύχει αυτό θέλει τους ψήφους αυτούς.

Αντίδραση περιφερειακών συμβούλων

Στο ενδεχόμενο αυτό της επιλογής του Χρήστου Μέτιου οι περισσότεροι περιφερειακοί σύμβουλοι αντέδρασαν έντονα αναγκάζοντας την Πειραιώς να στείλει “ενισχύσεις” στην Θράκη παραμονή των εκλογών ώστε να στηριχθεί η υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου.  

Η συνέχεια αναμενόμενη, ο Κώστας Ζαγναφέρης δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτε περισσότερο αφού όπως φαίνεται με την εκλογή περιφερειάρχη “κλείδωσαν” και οι υποψηφιότητες για τις εκλογές, ειδικά στην Ξάνθη

Ποιος είναι ο νέος περιφερειάρχης

Γεννήθηκε το 1968 στην Κομοτηνή. Πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Μεταπτυχιακό στη Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα από το ίδιο Πανεπιστήμιο.
Εκλέχτηκε Αντιπεριφερειάρχης το 2014.
Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής από το 2006 μέχρι το 2014. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κομοτηνής.
Νομαρχιακός Σύμβουλος Ροδόπης την περίοδο 1998 – 2002.
Εκλέχτηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στο συνέδριο του Απριλίου 2016.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του υπήρξε υπεύθυνος πόλης της ΔΑΠ–ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Μαθηματικού και διετέλεσε μέλος της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Κεντρικού Συμβουλίου της ΦΕΑΠΘ και της ΕΦΕΕ.
Δίδαξε μαθηματικά για πολλά χρόνια και παράλληλα εργαζόταν για την οικογενειακή εμπορική επιχείρηση στη Ροδόπη.
Είναι έγγαμος και πατέρας μίας κόρης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr