Οι πρώτες δηλώσεις του υποψήφιου Ευρωβουλευτή Ουμίτ Μεστάν Οσμάν

25 Απριλίου 201411:30
Τις πρώτες του δηλώσεις ως υποψήφιος ευρωβουλευτής έκανε στο xanthileft.gr ο Ουμίτ Μεστάν Ουστά.

«Η συνύπαρξη των διαφορετικών παραδόσεων μπορεί να είναι ευλογία, στον βαθμό που κρατιέται μακριά από τους εθνικισμούς» τονίζει ο τριαντάχρονος υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ουμίτ Μεστάν Οσμάν, μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Αποδέχτηκα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών με αισθήματα μεγάλης τιμής και, συνάμα, συγκίνησης. Χωρίς διάθεση υπερβολής, είναι τουλάχιστον συγκινητικό για μένα να βρίσκομαι σε ένα ψηφοδέλτιο γεμάτο από ανθρώπους με περίσσεια προσφορά στη συλλογική ζωή. Ανθρώπους που ο καθένας και η καθεμιά, από το δικό τους μετερίζι, υπηρέτησαν τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, σε μια δίκαιη και ελεύθερη κοινωνία, χωρίς Μνημόνια και φασισμό, με πολιτισμό και ανθρωπιά.

Έρχεται λοιπόν να προστεθεί η δική μου υποψηφιότητα με τους δικούς της συμβολισμούς. Ένας νέος άνθρωπος, στη σημερινή Ελλάδα, την τόσο εχθρική με τα παιδιά της. Ένας άνθρωπος από την περίφημη “μειονότητα” της Θράκης, όπου η συνύπαρξη τόσο διαφορετικών παραδόσεων μπορεί να είναι ευλογία, στον βαθμό που κρατιέται μακριά από τους εθνικισμούς. Άλλα κι ένας νέος μιας Ευρώπης που “γερνά’, “πουλά” τις νέες γενιές καταργώντας κάθε δικαίωμα στην εργασία, στη ζωή με αξιοπρέπεια. Με τους νέους να εξεγείρονται και να κινητοποιούνται από άκρη σε άκρη της, να αντιδρούν.

Η 25 Μαΐου γίνεται έτσι μια ημερομηνία σταθμός, γίνεται η μεγάλη μας ευκαιρία: να αλλάξουμε την Ελλάδα, να ταρακουνήσουμε την Ευρώπη, να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr