Πρόταση – εισήγηση για υποβιβασμό της Ξάνθης!

3 Ιουνίου 201623:57
Με υποβιβασμό κινδυνεύει η Ξάνθη μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στοιχεία των φακέλων της UEFA για ύποπτα ματς (τα οποία προέρχονται από την εταιρεία Sports Radar και έχουν διαβιβαστεί στους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς Σιμιτζόγλου και Μπαξεβάνη). Οι φάκελοι από την UEFA αρχικά παραδόθηκαν στον υπεύθυνο για θέματα ποδοσφαιρικής ακεραιότητας κ. Δαβάκη και από εκεί διαβιβάστηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς. Εκείνοι έστειλαν τους φακέλους στο ερευνητικό και ανακριτικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και από εκεί στο δικαστικό τμήμα.
 
Το ανακριτικό και ερευνητικό για την Ξάνθη προτείνει στο δικαστικό ποινή υποβιβασμού αλλά και χρηματικό πρόστιμο. Είναι πλέον στο χέρι του τμήματος αυτού να αποφανθεί για την τύχη της ακριτικής ομάδας. Η Ξάνθη από την πλευρά της μετά την όποια απόφαση μπορεί να προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων και μετά στο Διαιτητικό Δικαστήριο.
 
Όπως αναφέρθηκε σε εκπομπή του ΣΠΟΡ FM πρόκειται για τρία χειραγωγημένα παιχνίδια. Στο επίκεντρο φέρεται να βρέθηκε ο αγώνας Κυπέλλου μεταξύ του Πανελευσινιακού και της Ξάνθης (0-5), αλλά και άλλα ματς της ομάδας της Ελευσίνας, των Χανίων, αλλά και της Παναχαϊκής. Εντοπίζοντας λοιπόν ευθύνες των τριών πρώτων ομάδων, έχει προταθεί στο δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας η ποινή του υποβιβασμού τους, αλλά και πρόστιμο που αγγίζει τα 2,5 εκατ. ευρώ σε κάθε μία.
 
Η αντίδραση της Ξάνθης
 
Από την Ξάνθη σε επίσημο επίπεδο δεν υπήρξε αντίδραση. Σε πρώτη φάση στελέχη της ομάδας μιλώντας στο Gazzetta.gr δεν εξέφραζαν ανησυχία για το μέλλον του συλλόγου και για κίνδυνο υποβιβασμού, ωστόσο ξεκαθάριζαν πως θα πρέπει να δουν το… κατηγορητήριο για να απαντήσουν ανάλογα. Πάντως έγγραφο για απολογία στην Επιτροπή Δεοντολογίας με υπόμνημα έχει σταλεί στην ΠΑΕ. Από Δευτέρα τα νεότερα…

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr