Πρόστιμα ύψους 22.000 ευρώ επέβαλλε ο ΕΦΕΤ σε 7 επιχειρήσεις τροφίμων της Περιφέρειας ΑΜΘ για παραβάσεις της νομοθεσίας και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
Μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν ποσότητες ακατάλληλων κατεψυγμένων λαχανικών σε τυποποιητική εταιρία της Κομοτηνής, επιβλαβή λουκάνικα σε βιομηχανία του Έβρου, σαλμονέλα σε χοιρινό φιλέτο σε παρασκευαστήριο κρέατος στην Καβάλα, γενετικά τροποποιημένα συστατική σε παρασκευαστήριο σαλατών στην Καβάλα και άλλες παραβάσεις.
Συνολικά σε όλη τη χώρα ο ΕΦΕΤ επέβαλε πρόστιμα ύψους 835.500 ευρώ σε 134 επιχειρήσεις όλης της χώρας. τα πρόστιμα του ΕΦΕΤ στην Περιφέρεια ΑΜΘ:
Πρόστιμο € 2.000 στο εργαστήριο παρασκευής σαλατών ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Κ. ΛΙΟΛΙΟΣ στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, διότι διαπιστώθηκαν : -Μη κανονικά τρόφιμα. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν προϊόντα στην επισήμανση των οποίων δεν αναγράφονταν τα συστατικά που προέρχονταν από γενετικά τροποποιημένη πρώτηύλη. |
Πρόστιμο € 4.000 στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής Β. ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. στην Καβάλα, διότι διαπιστώθηκε : -Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού |
Πρόστιμο € 2.000 στην εγκατάσταση παραγωγής παρασκευασμάτων κρέατος Δ. ΚΕΡΛΗΣ Ο.Ε. στην Καβάλα, διότι διαπιστώθηκαν : -Μη ασφαλή – επιβλαβή για την υγεία τρόφιμα. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε χοιρινό φιλέτο, στο οποίο ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella. |
. Πρόστιμο € 4.000 στο εργαστήριο παρασκευής γιαούρτης – εδεσμάτων – σαλατών ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ELITE στο Κόσμιο Κομοτηνής, διότι διαπιστώθηκαν : – Μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν προϊόντα στην επισήμανση των οποίων δεν αναγράφονταν ορισμένες υποχρεωτικές ενδείξεις. |
Πρόστιμο € 2.000 στο εργαστήριο παρασκευής γιαούρτης – εδεσμάτων – σαλατών ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ & ΥΙΟΣ Ο.Ε. στην Κομοτηνή, διότι διαπιστώθηκαν : – Μη κανονικά τρόφιμα. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν προϊόντα στην επισήμανση των οποίων δεναναγράφονταν τα συστατικά που προέρχονταν από γενετικά τροποποιημένη πρώτη ύλη. |
Πρόστιμο € 4.000 στην επιχείρηση επεξεργασίας – τυποποίησης γεωργικών προϊόντων ΙΩΑΝΝΟΥ Α.Ε. στην Κομοτηνή, διότι διαπιστώθηκαν : – Μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 2.300 kg φασόλια με μη κανονικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και ξένες προσμίξεις. |
Πρόστιμο € 4.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων με βάση το κρέας ΛΑΝΤΣΙΟΝ ΜΗΤ ΕΒΡΟΥ Α.Ε. – LANCHEON MEAT στην Αλεξανδρούπολη, διότι διαπιστώθηκαν : – Μη ασφαλή – επιβλαβή για την υγεία τρόφιμα. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης, στα οποία ανιχνεύτηκε το παθογόνο στέλεχος L. Monocytogenes |
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;