Προσπάθειες για να μην αλλάξει το καθεστώς μεταφοράς των μαθητών του Μειονοτικού Γυμνασίου Ξάνθης

18 Αυγούστου 201322:06

Κόντρα σε σκοπιμότητες και περίεργες αντιλήψεις γίνονται οι κινήσεις πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων για τη διατήρηση του καθεστώτος μεταφοράς των μαθητών του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης.

Στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, μετά από αντιδράσεις ακροδεξιών κύκλων αλλά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η πολιτεία επιχείρησε να διακόψει τη μεταφορά των μαθητών από τα χωριά προς την πόλη μέσω των σχολικών μετακινήσεων και μάλιστα σε περίοδο εξετάσεων, με το πρόσχημα ότι πρόκειται για Ιδιωτικό Σχολείο. Με μια κίνηση της Περιφέρειας που είχε αναφέρει ότι η σύμβαση δεν δύναται να μεταβληθεί καθώς έχει υπογραφεί πριν τον Καλλικράτη και ανανεώνεται, το καθεστώς δεν άλλαξε και η σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε ομαλά.

Μελισσόπουλος – ΥΠΕΞ – Ζειμπέκ προσπαθούν να διατηρήσουν το καθεστώς

Στη διάρκεια του καλοκαιριού, οι φορείς της περιοχής επιχειρούν να διατηρήσουν το καθεστώς παρά την απόφαση της Κυβέρνησης να διακόψει τις μεταφορές για το Μειονοτικό Γυμνάσιο. Σε υπηρεσιακό επίπεδο τις κινήσεις έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι ενέργειες της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ, στην Ξάνθη. Τέλος, σημαντική, όπως αναφέρεται, είναι η διακριτική πίεση που ασκείται από τον τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ο οποίος συνεργάζεται με τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ιδιωτικό ένα σχολείο που πληρώνεται από το Δημόσιο;

Όπως αναφέρουν οι εμπλεκόμενοι,  μπορεί το σχολείο να έχει στον τίτλο του τον όρο Ιδιωτικό, αλλά αυτό δεν χαρακτηρίζει το καθεστώς λειτουργίας τους το οποίο είναι ιδιότυπο αλλά δεν ανήκει στην ιδιωτική εκπαίδευση. Άλλωστε, όπως είναι σαφές, δεν μπορεί να νοείται ως ιδιωτικό ένα σχολείο, όπου οι καθηγητές αναφέρονται στο Δημόσιο και πληρώνονται από αυτό.

Τέλος, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο αντίστοιχος θόρυβος και οι αποφάσεις δεν έχουν συμπεριλάβει το Γυμνάσιο-Λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ της Κομοτηνής που λειτουργεί με το ίδιο καθεστώς

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr