Προσλήψεις στο πρόγραμμα “Ένταξη και Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων”

19 Οκτωβρίου 201623:11

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη στελέχωση διαφόρων ειδικοτήτων του προγράμματος “Ένταξη και Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων”.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το 1997 και αποτελεί πολιτική όλων των κυβερνήσεων και όλων των υπουργών Παιδείας που μεσολάβησαν αυτά τα χρόνια. Οι στόχοι του παραμένουν σταθεροί: η ενίσχυση της ελληνομάθειας των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας, ελλήνων πολιτών της Θράκης, με γνώμονα τις πολιτισμικές και γλωσσικές τους ιδιαιτερότητες, η μείωση της σχολικής διαρροής από την υποχρεωτική εκπαίδευση, η διασφάλιση της τακτικής φοίτησης και κατ’ επέκταση η αρμονική ένταξή τους τόσο στο εκπαιδευτικό σύστημα όσο και στην ελληνική κοινωνία.

Στην τρέχουσα φάση θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα Κέντρα Στήριξης του Προγράμματος που αποτελούν σταθερές δομές σε πόλεις και χωριά και οι κινητές μονάδες που επισκέπτονται απομακρυσμένους οικισμούς. Έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας σε μαθητές Δημοτικού και παιδιά προσχολικής ηλικίας, στη στήριξη μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, στη διδασκαλία της ελληνικής σε ενήλικες (γονείς μειονοτικών μαθητών), σε επιμορφωτικές δράσεις και σε κοινές δραστηριότητες νέων της μειονότητας και της πλειονότητας στοχεύοντας στη συνύπαρξη και την καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης, συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Ολόκληρο το κείμενο της Πρόσκλησης είναι αναρτημένο στο site του προγράμματος (www.museduc.gr) καθώς και στο site του ΕΛΚΕ/ΕΚΠΑ (www.elke.uoa.gr/proc_persons_details.aspx?id=1617).

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 3η Νοεμβρίου 2016.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr