Προσλήψεις εξπρές στους ΟΤΑ -«Πράσινο φως» για 17.500 υπαλλήλους

1 Φεβρουαρίου 201415:41

Το «πράσινο» φως για την πρόσληψη 17.500 εποχικών υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης. Με εγκύκλιό του προς δήμους και περιφέρειες ζήτησε την πλήρη καταγραφή των αναγκών σε έκτακτο προσωπικό, καθώς οι προσλήψεις αναμένεται να έχουν γίνει στην πλειονότητά τους έως 18 Μαρτίου, εξαιτίας της απαγόρευσης που υπάρχει για μεταβολές προσωπικού δύο μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους», ξεκίνησε και η απογραφή επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, που ανήκουν στις εκπαιδευτικές κατηγορίες της Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πρόκειται για εκείνους που θα αποτελέσουν «δεξαμενή» στο πλαίσιο των 10.000 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού που θα γίνουν το 2014.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως στους δήμους θα προσληφθούν συνολικά 17.591 εποχικοί υπάλληλοι. Σύμφωνα με το «Εθνος» από αυτούς:

Οι 2.842 υπολογίζεται ότι θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου στις κεντρικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των δήμων.
Οι 6.600 θα απασχοληθούν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Αλλοι 8.149 σε ανταποδοτικές υπηρεσίες και δομές όπου οι πολίτες πληρώνουν αντίτιμο.
Επιπλέον, υπολογίζεται ότι άμεσα θα προκηρυχθούν τουλάχιστον 6.000 νέες θέσεις εποχικού προσωπικού, έπειτα από την έγκριση των αιτημάτων που θα καταθέσουν οι ΟΤΑ. Προτεραιότητα στις προσλήψεις έως τις 18 Μαρτίου θα δοθεί κυρίως σε θέσεις για εργάτες καθαριότητας, εργάτες πρασίνου αλλά και προσωπικό για βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και ειδικότητες που θα έπρεπε να προσληφθούν το καλοκαίρι, όπως ναυαγοσώστες και γυμναστές.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή:  iefimerida.gr 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr