Πρόσκοποι από τη Γερμανία στην Ξάνθη ! Η τυχαία συνάντηση και η έκπληξη από τη φιλοξενία στην πόλη !

9 Αυγούστου 201410:08

Πρόσκοποι από τη Φρανκφούρτη βρέθηκαν στην Ξάνθη και φιλοξενήθηκαν από τους Προσκόπους της Ξάνθης τις τελευταίες μέρες στην Ξάνθη.

Οι νεαροί πρόσκοποι ταξίδεψαν με τα πόδια από το Μπουργκάζ της Βουλγαρίας μέχρι την Ξανθη, ώσπου συνάντησαν τον Αρχηγό του Πρώτου Συστήματος Ξάνθης Δημήτρη Ανθόπουλο, ο οποίος τους προσκάλεσε να φιλοξενηθούν στους χώρους του Προσκοπικού μεγάρου της Ξάνθης.

Η συνέχεια ήταν εκπληκτική, όπως ομολογούν οι νεαροί από τη Γερμανία, καθώς τόσο η πόλη και οι ομορφιές της περιοχής, όσο και η φιλοξενία των Ξανθιωτών, τους έχει εντυπωσιάσει.

«Δεν έχουμε ξαναδεί μέρος σαν την Παλιά Ξάνθη !»

Ο Πωλ, πρόσκοπος από τη Γερμανία αναφέρει στο XanthiPress.gr. «Είμαστε από δύο ομάδες, την ομάδα Reinfrangenκαι ΑlexanderLion, και υπάρχουν συνολικά 12 Πρόσκοποι από τη Γερμανία στην Ξάνθη, ηλικίας 13 μέχρι 21 ετών. Ήρθαμε πριν από μία εβδομάδα στο Μπουργκάζ της Βουλγαρίας και από την Τετάρτη είμαστε στην Ξάνθη και φιλοξενούμαστε στη βάση των Προσκόπων της Ξάνθης .

Έχουμε ήδη πάει στην Παλιά Πόλη , ένα υπέροχο και ξεχωριστό μέρος που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ, με τέτοια κτίρια, με τα μικρά καφέ στους δρόμους ενώ το βράδυ της Πέμπτης είχαμε μια βραδινή πεζοπορία στα Μοναστήρια της Ξάνθης, με ένα υπέροχο φεγγάρι και ελαφρύ αεράκι, σε μια μοναδική εμπειρία. Ήταν μια αίσθηση ελευθερίας που παίρνει όποιος ανήκει στον Προσκοπισμό. Σκοπεύουμε να εξερευνήσουμε επίσης το Νέστο, είμαστε ενθουσιασμένοι από την περιοχή, θα ξαναρθούμε και θα προτείνουμε την Ξάνθη σε όλους τους Προσκόπους.»

«Αυτό που συνέβη ήταν φανταστικό»

Ό Σάϊμον, επικεφαλής βαθμοφόρος της ομάδας, αναφέρει: «Ταξιδεύουμε μόνο με τα πόδια και επειδή έχουμε αρκετό φορτίο, μέσα στο καλοκαίρι, δεν είναι εύκολο να κάνουμε πολλά χιλιόμετρα.. Πηγαίνουμε από πόλη σε πόλη, παίρνουμε τις απαραίτητες προμήθειες και συνεχίζουμε στη φύση. Αποφασίσαμε να έρθουμε σε αυτή την περιοχή, από τη βάση μας στη Γερμανία για τι θέλαμε να δούμε περιοχές χωρίς μεγάλη προσέλευση τουριστών, μικρότερες πόλεις και πιο οικονομικές για μας. Έτσι βρεθήκαμε στην Ξάνθη και από εδώ θα συναντηθούμε με άλλους συναδέλφους από τη Γερμανία, στην Καβάλα.

Η φιλοξενία από τους προσκόπους της Ξάνθης και τους πολίτες της Ξάνθης είναι εκπληκτική. Δεν το είχαμε οργανώσει καθώς συναντήσαμε το Δημήτρη τυχαία στο σούπερ μάρκετ και αυτό που συνέβη είναι φανταστικό. Μας προσκάλεσε στη βάση των προσκόπων της Ξάνθης και ακόμη δεν μπορούμε να πιστέψουμε πόσο ωραία περνάμε!»

Δ. Ανθόποιυλος: 50 Πρόσκοποι θα συναντηθούν στον Αγ. Κοσμά Καβάλας

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Ανθόπουλος, γνωστός Βαθμοφόρος των Προσκόπων της Ξάνθης, 50 Πρόσκοποι από τη Γερμανία ταξιδεύουν και πρόκειται να συναντηθούν στον Αγ. Κοσμά Καβάλας, όπου θα πραγματοποιηθεί η κατασκήνωσή τους κοντά στο Νέστο.

Οι εντυπώσεις είναι πολύ θετικές για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο κτίριο του Προσκοπισμού στην Ξάνθη, αναφέρει ο Δημήτρης Ανθόπουλος που σημειώνει ότι θα έρθουν τις επόμενες μέρες άλλα δύο γκρουπ στην περιοχή. Οι προσκοποι ταξίδεψαν αεροπορικώς από τη Φρανκφούρτη προς τη Βουλγαρία και από το Μπουργκάζ κατευθύνθηκαν στην Ξάνθη, μέσω της Φιλιππούπολης.

Φιλόξενη Ξάνθη, Φιλόξενοι Πρόσκοποι

Προσκοπική φιλοξενία και αλληλεγγύη που αποδεικνύουν ότι το παγκόσμιο αυτό παιδαγωγικό κίνημα ενώνει νέους από όλο τον πλανήτη, χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαφορές και χωρίς εμπόδια. Αρκεί μια τυχαία συνάντηση για να δείξει η Ξάνθη και οι πρόσκοποί της, πόσο φιλόξενη αλλά και πόσο όμορφη είναι. Η πόλη αλλά και οι άνθρωποί της…

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr