Προληπτικός έλεγχος σε πλυντήρια πιάτων

30 Αυγούστου 201312:45

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για συσκευές πλυντηρίων πιάτων BOSCH, SIEMENS, NEFF και PITSOS, πραγματοποιεί η εταιρεία «BSH Οικιακές Συσκευές Α.Β.Ε.», με δική της πρωτοβουλία, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Ο έλεγχος αφορά συγκεκριμένο αριθμό πλυντηρίων πιάτων BOSCH, SIEMENS, NEFF και PITSOS κατασκευής μεταξύ 1999 και 2005. Οι συσκευές πλυντηρίων πιάτων που επηρεάζονται από αυτό το μέτρο είναι πιθανό να υπερθερμαίνονται και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις να αντιμετωπίζουν πιθανό κίνδυνο ανάφλεξης, εξαιτίας ελαττώματος ηλεκτρικού εξαρτήματος στον πίνακα ελέγχου. Αυτό το πρόγραμμα ασφάλειας αφορά μόνο πλυντήρια πιάτων και καμιά άλλη συσκευή των εταιρειών BOSCH, SIEMENS, NEFF και PITSOS. Διευκρινίζεται ότι στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί τέτοιο περιστατικό ανάφλεξης.

Οι καταναλωτές μπορούν να επισκεφθούν την ειδική ιστοσελίδα www.dishcareaction.gr ή να καλέσουν στο 00800 19081908 (τηλεφωνικός αριθμός χωρίς χρέωση) για να ελέγξουν εάν οι συσκευές πλυντηρίων πιάτων τους επηρεάζονται από το συγκεκριμένο μέτρο ασφαλείας και να ορίσουν το χρόνο της χωρίς χρέωση επιδιόρθωσης.

Οι καταναλωτές, που έχουν πλυντήρια πιάτων BOSCH, SIEMENS, NEFF και PITSOS που επηρεάζονται από το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου, θα πρέπει, για προληπτικούς λόγους, να τις χρησιμοποιούν μόνο υπό επιτήρηση, μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική επιδιόρθωση.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr