Προκαλεί ο Βαρβιτσιώτης: “Όποιος δεν έχει να πληρώσει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, να πουλήσει ακίνητη περιουσία”

2 Σεπτεμβρίου 201317:14

Η “πρόταση” του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για όσους δεν θα μπορούν να πληρώσουν τον επερχόμενο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, προκάλεσε αντιδράσεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο, “όποιος δεν έχει να πληρώσει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, θα πρέπει να πουλήσει την ακίνητη περιουσία του”.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου φόρου για τα ακίνητα, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα πρέπει να σχετίζεται με το εισόδημα, αλλά με την αξία του ακινήτου του φορολογούμενου, ασχέτως εάν, για παράδειγμα, το έχει κληρονομήσει, αλλά δεν μπορεί να το συντηρήσει με το εισόδημα που διαθέτει.
Συγκεκριμένα είπε:
“Να πληρώνουν όλοι οι κάτοικοι ακινήτων ένα φόρο, όχι αναλόγως με το εισόδημα, αναλόγως με την αξία του ακινήτου, κι αν δεν έχει (να πληρώσει το φόρο) να πουλήσει, είμαι ξεκάθαρος σ’ αυτό”.
“Αν έχετε διαφορετικό εισόδημα, να πληρώσετε για το εισόδημά σας διαφορετικά κι όχι για το ακίνητο” συμπλήρωσε, ζητώντας από το πάνελ να του φέρει ένα παράδειγμα οποιασδήποτε χώρας που φορολογεί ακίνητα με διαφορετικό τρόπο. “Δικαιοσύνη είναι να υπάρχει ένας χαμηλός, χαμηλότατος συντελεστής για όλα τα ακίνητα”, κατέληξε.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr