Προϋποθέσεις συγκομιδής ακτινιδίων στην Ξάνθη

22 Σεπτεμβρίου 201622:21

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ξάνθης και το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου βάση της Υ.Α. 290524/3-9- 2010 περί «καθορισμού τεχνικών λεπτομερειών εφαρμογής εμπορικών προδιαγραφών για τις ελάχιστες απαιτήσεις ωρίμανσης των ακτινιδίων» ΦΕΚ 1521/Β/7-9-2010 διενεργεί συνεχείς ελέγχους και μετρήσεις σακχάρων (brix) σε φυτείες ακτινιδίων προκειμένου να προβεί στην έκδοση σχετικής απόφασης για την έναρξη συγκομιδής των ακτινιδίων της περιοχής.

Η υπηρεσία θα προχωρήσει στην έκδοση αποφάσεων έναρξης συγκομιδής μόνο εφόσον ο μέσος όρος των σακχάρων των ακτινιδίων είναι 6,2 brix. Εννοείται, ότι θα εκδοθούν αποφάσεις για κάθε ποικιλία ξεχωριστά, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και ανάλογα με την πρωιμότητα αυτών.

Στην περίπτωση κατά την οποία καταστρατηγείται η Εθνική και Ενωσιακή νομοθεσία σχετικά με τα παραπάνω θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Πληροφορίες στο Γραφείο 314 της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ξάνθης, τηλ.:25413 50191 & 25413 50189 Οι σχετικές αποφάσεις και δελτία τύπου αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr