karnavali_super_kopeles_576

Το Πρόγραμμα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού. “Λαϊκά” τα ακούσματα, ο Λιανός παρουσιαστής στην NEΡΙΤ

29 Ιανουαρίου 201508:39

Με αρκετούς λαϊκούς τραγουδιστές  και με αυξημένη διάσταση στο λαογραφικό στοιχείο, το πρόγραμμα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού για τα 50 χρόνια, ολοκληρώθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού.

Σταν, Σαμπάνης, Τσαλίκης αλλά και Βαρδής-Λιανός είναι οι συναυλίες ενώ την παρουσίαση θα έχει για τη Δημόσια Τηλεόραση ο Γ. Λιανός. Πιο προσεγμένες είναι οι εκδηλώσεις των πληρωμάτων, στη διάρκεια του καρναβαλιού ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην έναρξη που θα γίνει από το Δήμαρχο στην κεντρική πλατεία.

Βέβαια αν και το πρόγραμμα είναι έτοιμο, το site του Καρναβαλιού παραπέμπει στις περυσινές εκδηλώσεις:

Αναλυτικά:

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015
Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
20.00 Ένας «Αρίων»…«Εκτός Ορίων»

Σαββάτο 7 Φεβρουαρίου 2015
Έναρξη Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2015
από τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο
11.30 Πλατεία Ελευθερίας Ξάνθης
Η μεγάλη γιορτή της Λαογραφίας
Οι χορευτικές ομάδες των Λαογραφικών Συλλόγων της πόλης καθώς και τα φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα, με τους ήχους από 30 γκάϊντες του «Σωματείου Παραδοσιακών Μουσικών «Ιωάννης Δούκας Γ. Βατατζής» καταλήγουν στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης όπου ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος θα κηρύξει την έναρξη των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η έναρξη των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης και ώρα 20.00.

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015
Δημοτική Πινακοθήκη «Χρ. Παυλίδης» – Ορφέως και Πινδάρου (Π. Ξάνθη)
19.00 Εγκαίνια Έκθεσης
«Ξάνθη, η πόλη με τα χίλια χρώματα
Μια εικόνα, χίλιες λέξεις – Μια φωτογραφία, χίλιες εικόνες»
Ο μακροβιότερος θεσμός – οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Ξανθιώτικο Καρναβάλι.
Διάρκεια Έκθεσης: από 08-02-2015 έως 22-02-2015
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 – 14.30 και 18.00- 21.00
Σάββατο 14/2, Κυριακή15/2 και Σάββατο 21/2 11.00 – 21.00
Κυριακή 22/2 09.00 – 13.00

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
20.00 Μικτή Χορωδία Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης
Την χορωδία διευθύνει ο μαέστρος Μανώλης Θεόδωρος.

Χορωδία Συλλόγου Θρακιωτών Χρυσούπολης
Την χορωδία διευθύνει ο μαέστρος Μανώλης Θεόδωρος.

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αγιάσματος
Τη χορωδία διευθύνει ο μαέστρος Μανώλης Θεόδωρος.

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015
Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
20.00 Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης
Τα τελευταία χρόνια μόνιμος διευθυντής της είναι ο μαέστρος Φώτης Κοντός.

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015
Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
20.00 Χορωδίες των Κ.Α.Π.Η. Σταυρούπολης και Ξάνθης
Την χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Σταυρούπολης διευθύνει ο Πολύτιμος Θεοδωρίδης.
Την Βυζαντινή χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Ξάνθης διευθύνει ο Αθανάσιος Βολοβότσης

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015
Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
19.30 Μουσικοχορευτική βραδιά – Παιδικά χορευτικά
Με πρωταγωνιστές τους μικρούς χορευτές των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας, οι συνεχιστές της παράδοσης και η ελπίδα της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αποδεικνύουν ότι η παράδοση είναι ζωντανή παρουσιάζοντας δείγματα της δουλειάς τους.
Συμμετέχουν: Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Πηγαδίων Ξάνθης «Οι Χατζηγυριώτες», Σύλλογος Σαρακατσάνων «Ο Λεπενιώτης», Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες», Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες» και ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ξάνθης,
Τους χορευτές πλαισιώνει το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια»

Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015
Κλειστό Αθλητικό Κέντρο ¨Φίλιππος Αμοιρίδης¨
20.00 Βραδιά Παραδοσιακών Γεύσεων
Συναυλία «Χάλκινα της Γουμένισσας»
Τα φημισμένα, εντός και εκτός Ελληνiκών συνόρων, “Χάλκινα της Γουμένισσας” με τους ξέφρενους ρυθμούς και ήχους των πνευστών έχουν μια ιστορία 100 και πλέον χρόνων, βαλκανικοί ήχοι, τσιγγάνικες μελωδίες, πανκ αέρας σε μουσικές που δύσκολα κρατάς τα πόδια σου στο χώμα. Τα «χάλκινα» έχουν ταξιδέψει στην Αμερική, την Αυστραλία και σχεδόν σε όλη την Ευρώπη δίδοντας συναυλίες με μεγάλη επιτυχία. Ο τρόπος που παίζονται οι διάφοροι παραδοσιακοί και μη σκοποί είναι ξεχωριστός, ιδιότυπος. Η μελωδία των χάλκινων αγγίζει την ψυχή τού ακροατή, δημιουργώντας μέσα
του μια γλυκιά αναστάτωση, ένα κύμα χαράς και λύπης.
Την βραδιά αυτή γιορτάζουν οι Σύλλογοι της πόλης με χορό, μουσική αλλά και εδέσματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Συμμετέχουν: Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, Κρητική Αδελφότητα Ν. Ξάνθης, Σύλλογος Κιμμερίων Ν. Ξάνθης «Ο Αμφέραος», Σύλλογος Εβριτών Ν. Ξάνθης, Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες», Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη», Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρούπολης, Αρμενική Κοινότητα Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος Λεύκης «Οι Πρωτοπόροι», Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης, Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες», Πολιτιστικός Σύλλογος Ευμοίρου, Σύλλογος Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης».

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015
Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
20.00 Η μεγάλη μουσικοχορευτική επιθεώρηση της Θρακικής Θεατρικής Σκηνής
Άρτσι μπούρτσι και λουλάς
…γίναμε κομμάτια και θρύψαλα…ψάχνουμε τα όνειρά μας…ψάχνουμε τις ελπίδες μας…αλλά εμείς τραγουδάμε…χορεύουμε….ταξιδεύουμε στα όνειρά μας…Ζούμε!
Σκηνοθεσία – κείμενα: Πάνος Παπαδόπουλος
Συμμετέχει το μουσικό συγκρότημα «Κακά Παιδια»
Τραγούδι: Μάνια Ασλάνογλου, Μαρία Τζελέπη, Γιώργος Καρυπίδης, Αντώνης Χειμωνίδης, Γιώργος Κουμουλίδης, Γεωργία Ταστσόγλου, Άκης Μακρίδης, Νίκος Στογιαννίδης. Guest star: Δημήτρης Πετρόπουλος. Συμμετέχουν: Σταύρος Μωραϊτης, Ρένα Καραγιάννη, Αλεξάνδρα Κουσίδου, Στέλιος Αρσενίου, Κυριάκος Κεσίσογλου, Παναγιώτης Χατζημίσιος, Τόρης Παπαδήμας, Δημήτρης Καμαρίδης, Τούλα Ζαχαριάδου, Μαρία Τζελέπη, Χαράλαμπος Κυρκούσης, Σωτήρης Χιώτης, Ιβάν, Στελλίτσα Σπανίδου.

Σαββάτο 14 Φεβρουαρίου 2015
Κεντρική Πλατεία Ξάνθης
12.00 Φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα
Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης σε συνεργασία με τον Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, παρουσιάζουν τα φιλοξενούμενα χορευτικά, «Trakia» από την Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας και ο Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «Τα Δίδυμα Τείχη».

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
20.00 Σύλλογος Εβριτών Ν. Ξάνθης – Μουσικοχορευτική λαογραφική παράσταση
«Η άγνωστη μπελ επόκ της Ξάνθης»
Μια μικρή αναδρομή στην ιστορία και στον πολιτισμό της πόλης μας, της περιόδου 1860 – 1910. Ο θεατής μέσα από τις ιστορικές αναφορές, τα δρώμενα, τα τραγούδια και τους χορούς θα ανακαλύψει κάποιες από τις μακρινές και άγνωστες πτυχές της ζωής της εποχής εκείνης και παράλληλα θα κατανοήσει το σημερινό πολιτισμικό γίγνεσθαι της πόλης μας…
Την παράσταση πλαισιώνουν: Σύνδεσμος Ζαγορισίων Ιωαννίνων, Πολιτιστικός Σύλλογος Θεοδώρα Κατακουνζινή Διδυμοτείχου, Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Όμιλος Αρμενίων Κομοτηνής, Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Νομού Ξάνθης, Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης
Συνδιοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης – Σύλλογος Εβριτών Ν. Ξάνθης

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης
21.30 Βάτραχοι – Blind Date Live Party
Συνδιοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης – Πολιτιστικός Σύλλογος Βάτραχοι

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015
Κεντρική Πλατεία Ξάνθης
11.30 Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση
Για δεύτερη φορά στο θεσμό των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι πραγματοποιείται η παρέλαση των μικρών καρναβαλιστών με τίτλο:
«Μισό αιώνα Θρακικές Λαογραφικές Εορτές. Μισό αιώνα παιδικά χαμόγελα!»
Πιστοί στην εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλατε την παιδική καρναβαλική παρέλαση, ανανεώνουμε και φέτος το ραντεβού μας, με το θεσμό, που κερδίζει τα χαμόγελα και τον ενθουσιασμό των παιδιών! Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του νομού, με την ευθύνη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και την πολύχρωμη παρέα από τα «Ανεμοσκορπίσματα» με τις μασκώτ, τους ξυλοπόδαρους και χαρούμενους κλόουν θα παρελάσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ξεκινώντας από την διασταύρωση της 28ης Οκτωβρίου και Καβάλας καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία, τα «Ανεμοσκορπίσματα» με τις πιο γερές δόσεις κεφιού, ζωντάνιας και χιούμορ, θα πάρουν την σκυτάλη, τέσσερις αστείοι ανιματέρ που θα αναλάβουν το ζέσταμα του κοινού με μουσικοκινητικά παιχνίδια, διαγωνισμούς και τα παραδοσιακά γαϊτανάκια
Μετά το τέλος της παρέλασης, στην κεντρική πλατεία και περιφερειακά της κεντρικής σκηνής, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που διοργανώνουν οι Πρόσκοποι της Ξάνθης.
Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο Κεντρικής Πλατείας
Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ξάνθης – μέλος ΟΓΕ, παρουσιάζει θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο παραμύθι της Ταμάρας Καζαντζίδου «Η Λιχουδοχώρα»

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η παιδική καρναβαλική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου και ώρα 15.00

13.00 Συναυλία STAN
Ο Στράτος Αντιπαριώτης γνωστός στο ευρύ κοινό ως STAN είναι ένας από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες νέους καλλιτέχνες. Επιτυχημένος ερμηνευτής αλλά και δημιουργός, διαθέτει ήδη στο ενεργητικό του μία πληθώρα επιτυχιών με τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από το ελληνικό και διεθνές κοινό. Έχει βραβευτεί δύο συνεχόμενες χρονιές στα μουσικά βραβεία MAD VMA ενώ κάθε εμφάνιση στις περιοδείες του είναι sold out.

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης
16.00 14ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης – Μπαλνταφάν
Συνδιοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης – 14ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
20.00 Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης – Μουσικοχορευτική Παράσταση
«Μισός Αιώνας Θρακικές Λαογραφικές Εορτές»
Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης αναπολώντας τα πρώτα χρόνια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών και την παρουσία συγκροτημάτων από Ευρωπαϊκές και Βαλκανικές χώρες, φέτος που ο θεσμός κλείνει πενήντα χρόνια ζωής, ανεβάζει παράσταση με χορούς και δρώμενα με τίτλο «Μισός Αιώνας Θρακικές Λαογραφικές Εορτές» φιλοξενώντας το φολκλορικό συγκρότημα «Trakia» της Φιλιππούπολης της Βουλγαρίας .
Τιμή εισόδου 5,00€
Συνδιοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης – Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015
Εμπορική Λέσχη Ξάνθης
16.00 Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης – Μπαλνταφάν
Συνδιοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης – Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
20.00 Μουσικοχορευτική βραδιά λαογραφικών συλλόγων
Οι Λαογραφικοί σύλλογοι της πόλης παρουσιάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Σ’ αυτή την πρώτη βραδιά συμμετέχουν οι: Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη», Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης, Ένωση Ποντίων Σπουδαστών Τ.Ε.Ι. Καβάλας, Πολιτιστικός Σύλλογος Λεύκης «Οι Πρωτοπόροι», Σύλλογος Σαρακατσάνων «Ο Λεπενιώτης», Πολιτιστικός Σύλλογος Αβάτου «Άβαντες», Πολιτιστικός Σύλλογος Ευμοίρου.
Τους χορευτές πλαισιώνει το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια»

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015
Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
20.00 Μουσικοχορευτική βραδιά λαογραφικών συλλόγων
Οι Λαογραφικοί σύλλογοι της πόλης παρουσιάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Σ’ αυτή την δεύτερη βραδιά συμμετέχουν οι:
Κρητική Αδελφότητα Ν. Ξάνθης, Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες», Κοινωνικός – Μορφωτικός Σύλλογος Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου, Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Σύλλογος Κιμμερίων Ν. Ξάνθης «Ο Αμφέραος», «Γ. Βιζυηνός» Πολιτιστική Στέγη Ερασμίου, Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Πηγαδίων Ξάνθης «Οι Χατζηγυριώτες», Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες».
Τους χορευτές πλαισιώνει το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια»

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015
Εμπορική Λέσχη Ξάνθης
16.00 Σύλλογος Α.Ο. Ποσειδώνας – Μπαλνταφάν
Συνδιοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης – Σύλλογος Α.Ο. Ποσειδώνας

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
19.30 Μουσικοχορευτική βραδιά – Παιδικά χορευτικά
Με πρωταγωνιστές τους μικρούς χορευτές των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας, οι συνεχιστές της παράδοσης και η ελπίδα της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αποδεικνύουν ότι η παράδοση είναι ζωντανή παρουσιάζοντας δείγματα της δουλειάς τους.
Συμμετέχουν: Πολιτιστικός Σύλλογος Αβάτου «Άβαντες», Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη», Πολιτιστικός Σύλλογος Ευμοίρου, Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και ο Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης
Τους χορευτές πλαισιώνει το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια»

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015
Κεντρική Πλατεία Ξάνθης
18.30 Συναυλία Γιώργος Σαμπάνης
Ο Γιώργος Σαμπάνης είναι ένας από τους νέους, ταλαντούχους και επιτυχημένους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου, τόσο σαν μουσικοσυνθέτης όσο και σαν τραγουδιστής. Έχει απίστευτο φωνητικό και συνθετικό ταλέντο και πολύ όρεξη για διασκέδαση και δημιουργία. Έχει καταφέρει να αποδείξει την αξία του και να μας χαρίσει όμορφα μουσικά βράδια, αλλά και να χαρίσει υπέροχα κομμάτια σε συναδέλφους του.

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
20.00 Συναυλία «Μπάμπης Κούκος και ΦΑ ΔΙΕΣΗ»
Παίρνουν μέρος: Μπάμπης Κούκος – τραγούδι, Ανδρέας Κοντογιώργης – πλήκτρα, τραγούδι, Μάριος Βλάχος – κιθάρα, τραγούδι, Δημήτρης Κατσαούνης – μπουζούκι, Κώστας Τζιρούδας – μπουζούκι, μπαγλαμά, Γιώργος Γωνιάδης – σαξόφωνο, Νεκτάριος Ουζουνίδης – τύμπανα, Τριαντάφυλλος Μπαμπατζής – τραγούδι, τουμπερλέκι, Έλσα Καριώτη – τραγούδι, Χρυσάνθη Παληογιάννη – τραγούδι, Μάριος Κιοσές – μπάσο, Γιάννης Μπαρούτης – πνευστά, Τηλέμαχος Αρναούτογλου – παρουσίαση, πρόζα.
Ενορχήστρωση – Μαρ. Βλάχος και Ανδ. Κοντογιώργης
Προγραμματισμός – Επιμέλεια – Συντονισμός: Μπάμπης Κούκος

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης
17.00 – 20.00 Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημ. Σχολείου Ξάνθης –
Αποκριάτικο Πάρτι
Συνδιοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημ. Σχολείου Ξάνθης

21.00 Κατασκηνωτές – Μασκέ πάρτι
Back to Music – 70s, 80s, 90s
Συνδιοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης – Πολιτιστικός Σύλλογος Κατασκηνωτές

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015
Εμπορική Λέσχη Ξάνθης
16.00 Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης –
Μπαλνταφάν
Συνδιοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης – Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης
18.30 Συναυλία Γιάννης Βαρδής – Γιώργος Λιανός
Από το καλοκαίρι του 2009 η σύμπραξη του Γιάννη Βαρδή με τον Γιώργο Λιανό on stage, οδηγεί σε μια σειρά πετυχημένων συναυλιών εντός και εκτός Αθηνών. Ο Γιάννης Βαρδής και ο Γιώργος Λιανός ο κάθε ένας με την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα αλλά και οι δυο μαζί, ανακαλύπτοντας κοινές μουσικές αγάπες σε ένα πρόγραμμα που κερδίζει την προσοχή του κοινού.

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης
21.00 Σύλλογος «Άτλας» – Μασκέ Πάρτι
Συνδιοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης – Πολιτιστικός Σύλλογος «Άτλας»

Σαββάτο 21 Φεβρουαρίου 2015
Κεντρική Πλατεία Ξάνθης
13.00 Συναυλία Γιώργος Τσαλίκης
Ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης μας παρουσιάζει τις νέες και παλιές του επιτυχίες και μας ξεσηκώνει με ένα πρόγραμμα που τον καθιέρωσε στις βραδινές πίστες.

19.30 Βραδινή Καρναβαλική Παρέλαση
Τα αποκριάτικα πληρώματα που θα πάρουν μέρος στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής, ξεκινώντας στις 19.30 από την διασταύρωση 28ης Οκτωβρίου και Καβάλας, θα παρελάσουν χορεύοντας σε ξέφρενους καρναβαλικούς ρυθμούς. Η παρέλαση θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία όπου το γλέντι θα συνεχιστεί μ’ ένα ξέφρενο πάρτι. Μουσική επένδυση από τον Δημήτρη Αργυρίου και Δημήτρη Έμπορο. Ένα project που κινείται σε latin και σύγχρονους χορευτικούς ρυθμούς.

Βραβεύσεις
Ο Δήμος Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης βραβεύουν με απόφαση της επιτροπής τον Σύλλογο “Κρητών Φοιτητών «Ο Ψηλορείτης»” για την καλύτερη οργάνωση του και τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Κατασκηνωτές” για την καλύτερη στολή συμμετοχής τους, στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2014.

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης – Εργαστήρι Salsa Latin
Παρουσίαση Grabd Rueda de Casino
Αμέσως μετά την βραδινή καρναβαλική παρέλαση, το Εργαστήρι Salsa Latin της ΦΕΞ, σας καθοδηγεί στα βήματα των latin χορών.
Οι δάσκαλοί μας μαζί με τους μαθητές τους επαναλαμβάνουν τα βήματα της Grand Rueda που χάρισε στη χώρα μας το ρεκόρ γκίνες, την 1η Ιουνίου 2014 και…σας εισάγουν στο πνεύμα του καρναβαλιού, με ομαδικά latin, χορευτικά τραγούδια, απλές κινήσεις και πολύ κέφι.

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης
22.00 Νεολαί®α & Απαράδεκτοι – Μασκέ Πάρτι
“Μια φορά κι ενα καιρό
Λένε στα παραμύθια…
Μα ο Απαράδεκτος και η ΝεολαίRα
Παντρεύονται στα αλήθεια!!!
Στης Εμπορικής Λέσχης τα σκαλιά 21 Φεβρουαρίου
Θα περιμένει ο Απαράδεκτος να έρθει η καλή του!!!
Θα έρθει η ΝεολαιRα του, νυφούλα στολισμένη,
Και θα την έχει μια ζωή, δίπλα του ευτυχισμένη!!!
Θα είναι χαρά και τιμή μας να ζήσετε μαζί μας το ξεκίνημα της παραμυθένιας μας ζωής
Οι οικογένειες
Π.Σ. Απαράδεκτοι Οι κουμπάροι
Π.Σ Νεολαί®α Dj-έκπληξη
Συνδιοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης – Πολιτιστικοί Σύλλογοι Απαράδεκτοι και Νεολαί®α

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015
Είσοδος Πόλης (από Καβάλα)
13.30 «Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση»
Κορυφαία στιγμή των Εορτών είναι η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση. Άρματα και χιλιάδες καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης, με χρώματα και μουσικές να συνοδεύουν τον Βασιλιά Καρνάβαλο. Μουσική επένδυση από τον Δημήτρη Αργυρίου. Ένα project που κινείται σε latin και σύγχρονους χορευτικούς ρυθμούς. Μέσω της οδού 28ης Οκτωβρίου θα περάσει από την Κεντρική Πλατεία, και θα καταλήξει στο χώρο του γηπέδου του ΑΟΞάνθης όπου βρίσκονται τα στέκια των Συλλόγων. Με τη λήξη της παρέλασης ξεκινάει ένα μεγάλο πάρτι στο πάρκο απέναντι από το γήπεδο με τη συμμετοχή όχι μόνο των Καρναβαλιστών αλλά και του κόσμου.
Μουσική από τον DJ Joe Vida, πυροτεχνήματα, άφθονο κρασί, χορός.
Την Καρναβαλική Παρέλαση για την Δημόσια Τηλεόραση θα παρουσιάσει ο Γιώργος Λιανός.
Γέφυρα Ποταμού Κόσυνθου
Με το Ξανθιώτικο έθιμο το κάψιμο του «Τζάρου» σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με πυροτεχνήματα, ολοκληρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2015.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr