KENTRO_POLITISMOU_DS_AVG_12

Το Πρόγραμμα στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης 2012. Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού

20 Αυγούστου 201219:37

KENTRO_POLITISMOU_DS_AVG_12Το πρόγραμμα των Kαλλιτεχνικών Εκδηλώσεων στις δύο σκηνές των Γιορτών Παλιάς Πόλης, εξασφάλισε και παρουσιάζει το XanthiPress.gr.

Το αμιγώς μουσικό πρόγραμμα κοστολογείται στα 44.871 ευρώ και πέρασε κατά πλειοψηφία από το Δ.Σ. της Στέγης. Τα στελέχη του Κέντρου Πολιτισμού και ο Πρόεδρος εξήγησαν το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την έγκριση του ελέγχου νομιμότητας της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κάτι που δημιουργεί δυσχέρειες στην πληρωμή των καλλιτεχνών καθώς επίσης και στο πρόβλημα ρευστότητας καθώς οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού – παρότι τα χρήματα υπάρχουν στον κωδικό- δεν έχουν αποπληρωθεί λόγω έλλειψης ρευστότητας στο Ταμείο του Δήμου.

Κατά τα άλλα ο Πρόεδρος Μανώλης Φανουράκης ανέφερε ότι στο πλαίσιο των συρρικνωμένων οικονομικών δεδομένων, το πρόγραμμα είναι το καλύτερο δυνατό. Ξεχωρίζει φυσικά η συναυλία της Ελένης Βιτάλη (οι εμφανίσεις της οποίας δεν είναι συχνές) με 12μελές σχήμα καθώς και αυτή του Μανώλη Μητσιά μαζί με το Βόρειο Ήχο που ανοίγουν τις εκδηλώσεις στις 2 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 2/9

Μανώλη Μητσιάς – Βόρειος Ήχος .Συναυλία του Μανώλη Μητσιά σε συνεργασία με το συγκρότημα Βόρειος Ήχος, μια καλλιτεχνική αναδρομή στις μεγαλύτερες λαϊκές επιτυχίες του τραγουδιστή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/9

Brass band project – Αντώνης Βαρβατσούλιας. ένα μουσικό ταξίδι στην Αμερικανική Ήπειρο με τους Xanthi’s Brass Band Project», σε συνεργασία με την Αμερικανική Γωνιά της Δημοτικής βιβλιοθήκης του κέντρου πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και του μορφωτικού τμήματος της Αμερικανικής Πρεσβείας.

ΤΡΙΤΗ 4/9

Λαογραφική Βραδιά τα χορευτικά συγκροτήματα των λαογραφικών συλλόγων της πόλης που μας εκπροσωπούν στα φολκλορικά φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό θα χορέψουν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

συμμετέχουν: η Κρητική αδελφότητα Ξάνθης, ο σύλλογος Κιμμέριων «ο Αμφέραος» ο σύλλογος Θρακιωτών Χρυσούπολης, το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, ο σύλλογος Ποντίων ν. Ξάνθης και ο χορευτικός όμιλος Ξάνθης.

ΤΕΤΑΡΤΗ 5/9

Πασχάλης Τόνιος – Σουλτάτου. Ο Πασχάλης Τόνιος και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν φέτος μια αναδρομή στο Ελληνικό τραγούδι με τίτλο «Τα καλύτερά μας τραγούδια»

ΠΕΜΠΤΗ 6/9

Γιώργος Καραδήμος. Σ’ ένα κόσμο διαφορετικό, σ’ ένα κόσμο δυναμικό, σ’ ένα κόσμο όπου η αλήθεια και η ψυχή οδηγούν τη φωνή και την ερμηνεία, μας ταξιδεύει αυτό το καλοκαίρι ο Γιώργος Καραδήμος.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/9

Ζωή Παπαδοπούλου. Ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της Ζωής Παπαδοπούλου ένα αέρινο πέρασμα που ξεκινάει από τις μπαλάντες και την ευαισθησία του Μάνου Λοΐζου συναντάει τους σύγχρονους τραγουδοποιούς, απογειώνεται με κλασικά λαϊκά του Χιώτη του Βαμβακάρη, του Τσιτσάνη… ξαναθυμίζει «διαμάντια» της ελληνικής παράδοσης και απογειώνεται με τις δυνατότερες στιγμές του καλού ελληνικού τραγουδιού.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9

Ελένη Βιτάλη. Η Ελένη Βιτάλη ξεκινά το ταξίδι της καινούργιας της μουσικής παράστασης.

Η μεγάλη ερμηνεύτρια στις κορυφαίες στιγμές της καριέρας της. Σε ένα πρόγραμμα που στηρίζεται σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες της μέχρι τώρα καλλιτεχνικής της πορείας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/9

Χατζόπουλος – SINCE 10. Ο ανερχόμενος ξανθιώτης καλλιτέχνης θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα στο οποίο θα ακούσετε εκτός από τα δικά του τραγούδια, ελληνικές και ξένες επιτυχίες σε έντεχνο ποπ-ροκ ήχο – Το μουσικό σχήμα SINCE10 που δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2010 και αποτελείται από 10 νέους μουσικούς της πόλης μας θα παρουσιάσουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/9

The Badgers

ΤΡΙΤΗ 4/9

Mad Productions – House of Sound

ΤΕΤΑΡΤΗ 5/9

Φίλοι και Εχθροί Εύφωνον

ΠΕΜΠΤΗ 6/9

Radial Groove

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/9

Vagrant Company

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9

Heavy Metal Broken Strings

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr