Πρόγραμμα επιδότησης 10.000 ανέργων στον τουριστικό κλάδο

10 Μαΐου 201310:00

Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επιδότησης 10.000 ανέργων στον τουριστικό κλάδο. Οι 8.000 θέσεις αφορούν σε τελειόφοιτους λυκείου οι οποίοι θα επιδοτηθούν με το ποσό των 2.400 ευρώ και οι υπόλοιποι 2.000 άνεργοι πτυχιούχοι οι οποίοι θα επιδοτηθούν με το ποσό 2.700.

Το πρόγραμμα όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη περιλαμβάνει κατάρτιση των προσληφθέντων και ακολούθως απασχόληση συνολικής διάρκειας έξι μηνών.

10.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας στον τουρισμό

Επιδοτούμενη εργασιακή εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες στον τομέα του τουρισμού, αλλά και να απασχοληθούν μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης για ακόμη ένα χρόνο, εφόσον οι επιχειρήσεις αποφασίσουν να τους προσλάβουν, θα έχουν άνεργοι του συγκεκριμένου τομέα από 18 έως 29 ετών.

Η τουριστική ανάπτυξη προπομπός εργασιακής ανάκαμψης, δηλώνει ο υπ. Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν άνεργοι νέοι και νέες απόφοιτοι πανεπιστημίων, ΤΕΙ, υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε την αδήλωτη εργασία στον τουρισμό δηλώνει η υπ. Τουρισμού Ό. Κεφαλογιάννη.

Κριτήρια για την επιλογή είναι το φορολογικό εισόδημα, τίτλος σπουδών αναγνωρισμένης σχολής τουριστικών επαγγελμάτων, ο βαθμός πτυχίου, ξένες γλώσσες και η διάρκεια ανεργίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 27 Μαΐου στην ιστοσελίδα www.sete.gr.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας και το πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός 2013-2014.

Πηγή : ΕΡΤ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr