Προφυλακιστέοι οι τρεις συλληφθέντες του Έβρου

20 Φεβρουαρίου 201621:50

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν την Παρασκευή, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, οι τρεις, Ιρακινής καταγωγής Βρετανοί υπήκοοι, που συνελήφθησαν για παράνομη μεταφορά όπλων και πυρομαχικών. Τις επόμενες ημέρες οι τρεις κατηγορούμενοι θα μεταχθούν στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού στην Αθήνα, ενώ η υπόθεση θα εκδικαστεί στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με τη συνήγορό τους, Σοφία Σαριπανίδου, οι συλληφθέντες υποστήριξαν ότι μετέφεραν τον παράνομο οπλισμό εν αγνοία τους.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, μετά το πέρας της απολογίας τους, η κα Σαριπανίδου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι τρεις άνδρες, μόνιμοι κάτοικοι Ηνωμένου Βασιλείου, ανέλαβαν να παραλάβουν τα δύο τροχόσπιτα με τον οπλισμό (την ύπαρξη του οποίου αγνοούσαν) και τη μεταφορά τους στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Τα οχήματα θα αποδίδονταν στους δύο ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι μίσθωσαν ως οδηγούς τους δύο εκ των τριών κατηγορουμένων έναντι 3.000 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα. Όσον αφορά την επαγγελματική ιδιότητα των συλληφθέντων ο ένας είναι διερμηνέας, ο δεύτερος διανομέας (ντελίβερι) σε εστιατόριο και ο τρίτος μάγειρας. «Τους κάλεσαν και τους είπαν για ένα δρομολόγιο. Τι πιο καλό από το να πάρουν τα τρία χιλιάρικα ο ένας και τα δύο ο άλλος με πληρωμένα τα έξοδα του ταξιδιού για να παραδώσουν τα τροχόσπιτα. Δεν ήταν τίποτα κακό», εκτιμά η συνήγορός τους.

Όσον αφορά στον τρίτο συλληφθέντα η κα Σαριπανίδου εκτιμά ότι δεν εμπλέκεται ούτε ως συνοδηγός καθώς δεν ήταν στα αυτοκίνητα και ουδεμία σχέση έχει με τη μεταφορά αλλά συνελήφθη γιατί συναντήθηκε επιστρέφοντας από Τουρκία, με τον οδηγό που συνέλαβαν στην Αλεξανδρούπολη οι λιμενικές αρχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κατηγορητήριο βαραίνει από κοινού και τους τρεις (θα δικαστούν για το συνολικό περιεχόμενο και των δύο τροχόσπιτων).

Τέλος σε ερώτηση για το πώς επελέγησαν τα συγκεκριμένα άτομα για τη μεταφορά, η συνήγορός τους απάντησε πως «Το Ιρακινό Κουρδιστάν δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Όλοι οι Κούρδοι γνωρίζονται και ανά τον κόσμο και στην Αμερική, την Αγγλία και παντού. Επέλεξαν λοιπόν να προτείνουν το δρομολόγιο σε δύο φιλήσυχους ανθρώπους».

Πηγή ΑΜΠΕ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr