Πρόεδρος Σταυρουπολιτών Αθήνας: Ανησυχία όσο δεν διαψεύδονται επίσημα οι φήμες για το στρατόπεδο

9 Νοεμβρίου 201820:49

Να διαψευστούν κατηγορηματικά και επίσημα οι φήμες που θέλουν τη μετατροπή του στρατοπέδου Αναλογίδη στη Σταυρούπολη σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, ζητά η πρόεδρος του υπερδραστήριου Συλλόγου Σταυρουπολιτών Αθήνας κ. Νίκη Πανούση, η οποία μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, εξέφρασε την εντονότατη ανησυχία των συμπατριωτών της αλλά και την μετατροπή της ανησυχίας σε θυμό, όσο δεν διαψεύδεται η φημολογία από το αρμόδιο υπουργείο.

Η κ. Πανούση ενώνει τη φωνή της με αυτή του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, και προς κάθε κατεύθυνση στέλνει το ίδιο μήνυμα: ‘μην τολμήσετε’, λέει, και γνωστοποιεί ότι ήδη ενημέρωσε τον υφυπουργό Στάθη Γιαννακίδη, ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Συζήτησε το θέμα με το Δήμαρχο Ξάνθης καθώς και η ίδια ενημερώθηκε για τις φήμες από το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος και του γνωστοποίησε ότι η ίδια και ο Σύλλογος θα είναι στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών αρχών με όποιο τρόπο εκτιμηθεί ότι μπορεί να συνδράμει ώστε να υπάρξει επίσημη διάψευση των φημών: ΄η Σταυρούπολη έχασε πολλά για αυτό φεύγει ο κόσμος. Έκλεισαν δημόσιες υπηρεσίες, έφυγαν επιχειρηματίες. Αν θέλει η Αθήνα να κάνει πράξη την αποκέντρωση να ξαναφέρει στη Σταυρούπολη τη σχολή υπαξιωματικών.  Η περιφέρεια ζει την Αθήνα. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν. Εμείς θα συνεχίσουμε και με επιστολές προς την κυβέρνηση και τα υπουργεία να το υπενθυμίζουμε. Άλλωστε η Ξάνθη και η περιφέρεια Α.Μ.Θ έχει ήδη συμβάλλει και με το παραπάνω. Η Αστυνομική Σχολή της Ξάνθης τι έγινε; Το Παρανέστι ; Δεν είμαστε ρατσιστές αυτό ας το κατανοήσουν. Αλλά οτιδήποτε επιβάλλεται ως απόφαση χωρίς τη συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας που ήδη έδωσε πολλά, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό’, σημειώνει.

Μετέφερε το θυμό που κυριαρχεί σε όλη Σταυρούπολη, καθώς όλες αυτές τις ημέρες της γιορτής των πολιούχων Παμμέγιστων Ταξιαρχών ήταν το κυρίαρχο θέμα συζήτησης, μιας συζήτησης που έκπληκτοι άκουσαν και οι 45 Αθηναίοι εκδρομείς , οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή με πρωτοβουλία της κ. Πανούση. Η ίδια εξηγεί: Εδώ και 15 χρόνια στη γιορτή του Ταξιάρχη οργανώνουμε εκδρομή από την Αθήνα στη Σταυρούπολη. Έρχεται κόσμος από την πρωτεύουσα όλα αυτά τα χρόνια και αναπτύσσει δεσμούς με τους κατοίκους. Πετύχαμε να μεταδημοτεύσουν πάρα πολλοί συμπατριώτες μας που έφυγαν από το 1960 αλλά και άλλοι που δεν είχαν κάποια σχέση με την περιοχή. Οικογένεια από την Αθήνα, που μέσω αυτών των εκδρομών αγάπησε την περιοχή και τους ανθρώπους της, αγόρασε σπίτι και μεταδημοτεύουν στη Σταυρούπολη. Είμαστε εδώ από την Τρίτη και φεύγουμε την Κυριακή. Οργανώσαμε εκδρομή σε σταθμούς της περιφέρειας ΑΜΘ και φυσικά σε όλο το νομό Ξάνθης. Είναι εντυπωσιασμένοι από την ομορφιά της περιοχής και από την καλοσύνη των ανθρώπων’, επισημαίνει.

Ακούστε την κ. Νίκη Πανούση.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr