Πρυτανικές Εκλογές τη Δευτέρα στο Δημοκρίτειο. Υποψήφιος ο Θανάσης Καραμπίνης !

22 Ιουνίου 201422:58

O Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης Θανάσης Καραμπίνης είναι υποψήφιος για τη θέση του Πρύτανη, στις εκλογές που διεξάγονται στο Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης τη Δευτέρα 23 Ιουνίου.  Έτερος υποψήφιος είναι ο Καθηγητής της Ιατρικής Π. Πρασόπουλος.

Σε δηλώσεις του ο Θανάσης Καραμπίνης, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης -που δεν συγκέντρωσε ιδιαίτερη δημοσιότητα και περιορίστηκε στην πανεπιστημιακή κοινότητα-  ανέφερε ότι διεξάγονται στην πιο κρίσιμη χρονική συγκυρία για το μέλλον του Πανεπιστημίου. Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, από την επόμενη μέρα, ακόμη και πριν την ανάληψη της νέας Πρυτανικής Αρχής πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, ιδιαίτερα σημαντικές για τη φυσιογνωμία του Δημοκριτείου στις επόμενες δεκαετίες. Σύμφωνα με το Θανάση Καραμπίνη οι εκλογές κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο του μέλλοντος, ενός Πανεπιστημίου που κλείνει 40 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην περιοχή.

Σκέψεις για το μέλλον και έμμεση κριτική για το παρελθόν

Λαμβάνοντας υπόψη και την κατάσταση που επικρατεί περιγράφει το νέο Πανεπιστήμιο ως ένα εκπαιδευτικό φορέα που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των φοιτητών του και δεν θα απογυμνωθεί από αυτούς, ενώ, μεταξύ άλλων, άσκησε έμμεση κριτική για μια σειρά από ενέργειες και τομές που δεν έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, όπως η πλήρωση των σοβαρών κενών σε οργανικές θέσεις διοικητικούς προσωπικού και άλλα ζητήματα.

Πιο κρίσιμη η σημερινή συγκυρία σε σχέση με την προηγούμενη θητεία

Ο Θανάσης Καραμπίνης, ο οποίος είχε αναλάβει Πρύτανης στο παρελθόν, σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το Πανεπιστήμιο προ ενός οικονομικού αδιεξόδου, ανέφερε ότι τότε το ζήτημα ήταν μόνο οικονομικό και παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα επιλύθηκαν. Τώρα, όμως, ανέφερε συγκρίνοντας τις δύο συγκυρίες, τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η νέα Πρυτανική Αρχή, είναι πολλά και θα έχουν καθοριστική επίδραση στο μέλλον του Πανεπιστημίου.

Σε ότι αφορά στην εκλογική διαδικασία, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το τελικό αποτέλεσμα και τη στήριξη των συναδέλφων του Πανεπιστημιακών.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr