Πρεμιέρα …ξανά για παιδικούς σταθμούς εξαιρώντας τα νήπια από τα self-tests

17 Μαΐου 202106:51

Το κλειδί στην πόρτα των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών μπαίνει από σήμερα στο πλαίσιο του ανοίγματος των δραστηριοτήτων καθώς εξελίσσεται η διαδικασία εμβολιασμού κατά του Covid-19.

Σε αντίθεση με τις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης, οι μαθητές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δεν θα υποβάλλονται στη διαδικασία του self-test.

Μια εβδομάδα μετά την επιστροφή των μαθητών των γυμνασίων και των δημοτικών στις τάξεις, και παρά τις αντιδράσεις που εμφανίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες αλλά και τις δυσκολίες με την δήλωση των αποτελεσμάτων των self-tests στο σύστημα, φαίνεται πως η κατάσταση εξομαλύνεται, συνθήκη επιβλεβλημένη καθώς ξεκινούν και οι αθλητικές ακαδημίες με προπονήσεις σε μικρά γκρουπ μέχρι δέκα άτομα, μεταξύ άλλων.

Έτσι, με το σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων, αναμένεται να παραρητείται ολοένα και μεγαλύτερο ρεκόρ δηλώσεων των αποτελεσμάτων στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Εξάλλου, εκτός των μαθητών και των εκπαιδευτικών, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι υποχρεούνται σε υποβολή του αποτελέσματος στην πλατφόρμα. Μεταξύ αυτών και οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στον Στρατό καθώς και το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην Ελληνική Αστυνομία, στο Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα αλλά και όλοι οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Σε προσκόμιση αρνητικού τεστ υποχρεούνται οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο, την εστίαση, στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, τις μεταφορές, στις υπηρεσίες καθαρισμού, τα κομμωτήρια και τα κουρεία, στα κέντρα αισθητικής, τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων και τις σχολές οδηγών

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο self test την εβδομάδα με το πρώτο να παρέχεται δωρεάν και το δεύτερο να το πληρώνει ο εργοδότης.

Στις περιπτώσεις των μαθητών και εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στη διενέργεια πρακτικών και εργαστηριακών ασκήσεων σε ΙΕΚ και κολέγια, καθώς και στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, θα διενεργούνται self–test μια φορά την εβδομάδα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr