Αν οι Πρατηριούχοι ήταν μάγκες….

13 Δεκεμβρίου 201714:42

Η τρομοκρατική επίθεση στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ) συγκλόνισε το πανελλήνιο αφού ήταν προφανές ότι οι δράστες ήθελαν να προκαλέσουν όχι μόνο ζημιά αλλά και θύματα. Το Πρατήριο του Προέδρου Μιχάλη Κιούση άνοιγε στις 06:00 πράγμα που σημαίνει ότι ο ίδιος θα έπρεπε να είναι από τις 05:45 για τις απαραίτητες διαδικασίες, την ώρα που έγινε η έκρηξη δηλαδή. 

Και αν ο περισσότερος κόσμος σοκαρίστηκε από την είδηση στους πρατηριούχους ξύπνησε μνήμες του 2000 όταν ο τότε Πρόεδρος της ΟΒΕ και νυν Σύμβουλος της ΠΟ.ΠΕ.Κ Δημήτρης Μακρυβέλιος είδε το πρατήριο Μεγάλη Παρασκευή στις 28/4/2000)  στη οδό Σόλωνος στο κέντρο των Αθηνών, να παθαίνει σοβαρές ζημιές από βόμβα που είχε τοποθετηθεί. Είχε προηγηθεί τοποθέτηση βόμβας δύο ημέρες πριν Μεγάλη Τετάρτη στα γραφεία της ΟΒΕ ενώ λίγους μήνες αργότερα στις 23/7/2000 νέα βόμβα τοποθετείται στο πρατήριο του τότε γραμματέα της ΟΒΕ στον Ασπρόπυργο. 

Η αιτία αυτών των επιθέσεων δεν ήταν άλλη από τις προσπάθειες του Δημήτρη Μακρυβέλιου εκείνη την εποχή να ξεσκεπάσει όλη την αλυσίδα λαθρεμπορίου στην Αττική. Το σοκ ήταν τέτοιο από τις επιθέσεις εκείνη την περίοδο με τους πρατηριούχους και την ομοσπονδία να υποχωρούν μπροστά στις μαφιόζικες επιθέσεις. 

Στο έλεος της αδράνειας τους οι πρατηριούχοι

Την ίδια ημέρα αλλά και την επόμενη της επίθεσης, ο Πρόεδρος της ΟΒΕ δέχθηκε δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης τα οποία όμως δεν έστειλαν κανένα μήνυμα. Αν οι πρατηριούχοι ήταν μάγκες, θα έκλειναν όλοι τα μαγαζιά τους την ίδια ημέρα και την επόμενη θα ζητούσαν συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς για να τους πούνε πως να πατάξουν το λαθρεμπόριο, γιατί ναι, οι πρατηριούχοι ξέρουν πως να παταχθεί το λαθρεμπόριο και ας μην του αφορά. Αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος και σκόπιμα το αποκρύπτουν όλοι είναι ότι οι πρατηριούχοι δεν μπορούν να κάνουν λαθρεμπόριο. 

Όμως αντί για αυτό, οι Πρατηριούχοι κοιτάνε ακόμα μια φορά αποσβολωμένοι, όπως κοιτάνε με τον ίδιο τρόπο όταν νομοθετεί για τον κλάδο η κάθε κυβέρνηση χωρίς να λαμβάνει υπόψη την γνώμη τους παρά μόνο των μηχανικών και των προμηθευτών – ανταγωνιστών τους, όπως κοιτάνε με τον ίδιο τρόπο όταν λαθρέμπορους τους ανεβάζουν λαθρέμπορους τους κατεβάζουν για ξεπλυθούν αυτοί που κάνουν πραγματικά λαθρεμπόριο, όπως κοιτάνε τέλος, όταν η κάθε κυβέρνηση τους κάνει φοροεισπράκτορες και τους τσακίζει στους φόρους. 

Η τρομοκρατία απέναντι τους θα συνεχιστεί, όχι μόνο από τους λαθρέμπορους, αλλά και από το κράτος που τους ισοπεδώνει για χάρη των πολυεθνικών και φυσικά από τις ίδιες τις πολυεθνικές, όπως μας ανέφερε πρατηριούχος “τρομοκρατία δεν είναι μόνο οι βόμβες, είναι και τα συμβόλαια που υπογράφουμε”

 

, και του Γενικού Γραμματέα της ΟΒΕ (23/7/2000) στον Ασπρόπυργο καθώς και στην είσοδο των γραφείων της ΟΒΕ και της τοπικής Ένωσης Βενζινοπωλών (ΕΒΝΑ) (Μ. Τετάρτη, 25/4/2000) στην οδό Λόντου και Σόλωνος 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr